Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Depunerea adeziunii în Acțiunea Catolică

"Plini de recunoștință cu o angajare reînnoită!"

4 decembrie 2011. O zi așteptată cu multă nerăbdare, atât de adulți, cât și de tinerii din Parohia Gioseni. O zi care să ne reînnoiască elanul cu care am plecat la drum și anul trecut, și ce an bogat a fost...!

Drept pregătire pentru acest important moment din viața noastră de "acționari", am avut în ziua anterioară câteva momente de reculegere, împărțite pe grupe. Dimineața a fost mai întâi rândul tinerilor, fiind ceva mai liberi, iar spre seară a fost rândul celor adulți. Am conștientizat rolul nostru în Biserică, în parohie și în cadrul asociației, și am promis să dăm tot ce avem mai bun în noi, să ne implicăm trup și suflet în împlinirea misiunii noastre și să oferim astfel un exemplu cât mai bun celor din jurul nostru.

La sfânta Liturghie în cea de a doua duminică din Advent, după ce ne-am pregătit sufletește cu toții, pentru a porni cu dreptul la drum, ne-am prezentat în fața sfântului altar, ca într-o familie cei 18 adulți și cei 13 tineri, fie pentru a depune pentru prima dată, cu emoție și bucurie, adeziunea la Acțiunea Catolică, sau pentru a o reînnoi.

Plini de avânt, însuflețiți de cuvântul de învățătură al părintelui paroh Simon Mihai, care ne-a îndemnat la mai mult curaj, după exemplul sfântului Ioan Botezătorul - patronul și protectorul bisericii și parohiei noastre, susținuți și de părintele vicar Ciprian Laslău, promitem să ieșim din anonimat și să ne angajăm cu tot elanul nostru îndeplinindu-ne cât mai bine datoria, mărturisindu-l pe Cristos și învățătura Bisericii, în familiile noastre și în societate.

După sfânta Liturghie, potrivit tradiției, ne-am întâlnit în casa parohială și, într-o atmosferă fraternă, am consemnat intrarea în noul an asociativ, apoi ne-am îndreptat spre locuințele noastre cu dorința în inimi de a fi adevărați martori și mărturisitori ai lui Isus Cristos în Biserică și în lume.

Lucian Păduraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 decembrie: Gioseni: Depunerea adeziunii în Acțiunea Catolică


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat