Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Depunerea adeziunii în AC

"Drepte faceți cărările Domnului!" (Mc 1,1-8). După acest îndemn al evanghelistului Marcu din ziua de duminică, 4 decembrie 2011, suntem chemați să pregătim inimile noastre, să ne abandonăm cu deplină încredere în el, pentru ca astfel să devenim vestitorii împărăției sale, modele pentru frații noștri întru Cristos. Dorind să punem în aplicare acest îndemn, un grup de 23 de tineri și 43 de copii din Parohia Barați am depus în această zi adeziunea noastră în marea familie a Acțiunii Catolice.

Pentru pregătirea acestui moment de mare har am avut parte de o zi de reculegere la Casa de copii "Sfânta Maria" din Barați, unde am devenit mai conștienți de pasul pe care dorim să îl facem. La sfârșitul zilei fiecare dintre cei prezenți, tineri și copii, am reușit să ne împăcăm cu Tatăl ceresc prin sfânta Spovadă, aducând pregătirile pentru această zi aproape de final.

Tinerii au depus adeziunea lor în timpul sfintei Liturghii de la ora 11, unde părintele paroh, în predică, a subliniat necesitatea curajului de a ieși din anonimat și puterea pe care acest grup o are, o putere pe care însuși Dumnezeu o sporește în marea sa bunătate, pentru binele lumii în care trăim.

Copii, deși nerăbdători din fire, au trebuit să aștepte sfânta Liturghie de seară pentru a face acest pas. Încă un moment plin de mare har pe care Dumnezeu îl va trece în albumul său. Micii acționari și-au invitat părinții, au pregătit o mică scenetă despre povestioara lumânărilor de Advent și chiar spre sfârșitul serii au pregătit și două ghetuțe mari în care sperăm că Moș Nicolae își va lăsa darul pentru toți copiii cuminți ai acestei parohii.

La sfârșitul zilei, îți mulțumim, Doamne, pentru tot ce ne-ai dăruit, pentru clipele frumoase pe care le-am trăit și pentru iubirea pe care nu uiți să o dăruiești din plin tuturor fiilor tăi!

Florin Breahnă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 decembrie: Barați: Depunerea adeziunii în AC


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat