Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sărbătoarea familiilor în Parohia "Sf. Cruce"

În sărbătoarea Sfintei Familii, familia lui Isus, a Mariei și a lui Iosif, familie ce este icoană și model pentru orice familie creștină, am sărbătorit încă odată întâlnirea cu Dumnezeu, prezență de iubire, adevărată iubire, împreună cu câteva familii în sărbătoare în comunitatea noastră parohială de la "Sf. Cruce" Bacău.

Aceste familii, în număr de trei, două familii ce și-au sărbătorit jubileul de 25 de ani de fidelitate, respectiv familia Anton Iosif și Cristina și familia Samoilă Gheorghe și Elena și o familie care strălucește în splendoarea celor 50 de ani de viață împreună, familia Dămoc Ambrozie și Valeria, care au reevocat frumusețea iubirii, o iubire care și-a luat startul în ziua cununiei, o iubire care nu s-a născut doar pentru inima umană a acestor perechi fidele, ci și în inima lui Dumnezeu care i-a chemat.

Ca și în Familia Sfântă, nu au lipsit de-a lungul acestor ani, nici bucuriile, nici durerile, nici suferințele, nici munca, nici preocupările. În mijlocul tuturor acestor încercări s-a respirat aerul credinței care a permis să înflorească și să rodească virtuțile, bucuria, iubirea, înțelepciunea, pasiunea pentru viață.

Iosif și Maria au știut să renunțe la planurile lor personale și s-au angajat la împlinirea planului și visului lui Dumnezeu. Soții prezenți la sfânta Liturghie au confirmat prin viața lor că unitatea și fidelitatea conjugală își are secretul tocmai în acest mod comun de a se simți uniți cu Dumnezeul vieții: planurile și visurile personale au devenit plan și vis al lui Dumnezeu împlinit în fiecare familie. LA MULȚI ANI! Să ne fiți sănătoși, iar Dumnezeu să vă dea bucurie și binecuvântare pentru fidelitate și exemplu!

Sr. Silvia Brandiu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 decembrie: Bacău: Sărbătoarea familiilor în Parohia "Sf. Cruce"


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat