Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sf. Francisc de Assisi": Sărbătorile familiei de Crăciun

"Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot poporul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut Mântuitorul, care este Cristos, Domnul. Iată semnul după care-l veți cunoaște: veți găsi un prunc înfășat în scutece și culcat într-o iesle" (Lc 1,10-12).

Ca în fiecare an de Crăciun, sărbătorim nașterea lui Isus care a venit în lume în simplitatea ieslei de la Betleem. Și nouă, creștinilor, asemenea păstorilor, ni se cere ca în această sărbătoare a Crăciunului să ascultăm glasul îngerilor și să-i deschidem larg casa sufletelor noastre lui Cristos care se naște. A-i deschide larg ușa inimii noastre lui Cristos și a-l primi, înseamnă întâi de toate să primim iubirea lui fiind capabili să iubim pe cel de lângă noi așa cum ne-a iubit el pe noi, să fim și noi pentru Isus o iesle încălzită de iubire în familiile noastre și în relațiile noastre cu fiecare om pe care îl întâlnim.

Aceasta este vestea pe care au dorit să o transmită și copiii din Parohia "Sfantul Francisc din Asissi" din Cleja. Copiii din această parohie, pregătiți de părintele vicar Sergiu-Doru Stoica, au prezentat în noaptea de ajun, 24 decembrie 2011, o scenetă despre nașterea lui Isus, cu titlul "Renașterea speranței".

Prin naturalețea lor, copiii au reușit să încălzească inimile spectatorilor și să lase un mesaj clar tuturor: că este Crăciunul de fiecare dată când lăsăm să nască iubirea în noi și în viața noastră, căci pentru aceasta s-a născut Isus să ne aducă iubirea și să ne înalțe către Tatăl, că Isus vine pe pământ de Crăciun, dar nu în magazine, prin cadouri, la mesele îmbelșugate, el vine în inimile noastre acolo unde sunt ascunse bucuriile și durerile noastre. Aici vrea să locuiască pentru a aduce pace, pentru a fi alături de noi, în viața noastră. Nașterea lui Isus este cel mai important moment din istoria lumii. De atunci, omenirii i s-a dat o nouă speranță, iar bunătatea, curăția sufletească și generozitatea sunt elementele esențiale ale creștinismului. În inima fiecărui credincios stă o frântură din împărăția lui Dumnezeu, în sufletele noastre, Isus este mereu viu, dându-ne puterea de a înfrunta vitregiile vieții. Știind că e așa aproape de noi, nu putem decât să ne bucurăm și să spunem mereu că e loc și pentru tine în fața lui Isus.

Profund impresionat de programul artistic pregătit de copii și de sârguința de care au dat dovadă Moș Crăciun le-a oferit fiecăruia în parte câte un cadou.

Scurtul program artistic al copiilor a fost completat a doua zi de către tinerii comunității noastre. După zile îndelungate de pregătire și sub îndrumarea părintelui paroh Iosif Demeterc, au dorit să contribuie și ei la răspândirea bucuriei Crăciunului, în câteva colinde, prin care au vestit comunității Nașterea Domnului, așa cum e tradiția străveche la români.

Și dacă tot e sărbătoarea vieții, a familiei, precum și anul pastoral al familiei, în comunitatea noastră, cu ocazia sărbătorii Sfintei Familii, s-a organizat cu ajutorul părintelui paroh, o mică sărbătoare pentru familii, în special pentru cele care anul acesta au împlinit 25, respectiv 50 de ani de la sfânta Căsătorie. Le urăm fidelitate și statornicie în credință! Sfânta Familie din Nazaret să-i ocrotească și să-i aibe în pază pe toți!

Pentru acest minunat dar pe care ni l-au făcut copiii și tinerii din parohia noastră, îi felicităm și le urăm lor, precum și părinții lor și tuturor celor care se ocupă de educarea lor și-i ajută în creșterea spirituală, intelectuală și socială un Crăciun fericit și un An Nou 2012 binecuvântat în Domnul!

Sr. Veronica Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 decembrie: Cleja "Sf. Francisc de Assisi": Sărbătorile familiei de Crăciun


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat