Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

De la Șcheia la Iași, în excursie cu ocazia zilei de naștere a sfântului Alois Guanella

Ziua de 19 decembrie este specială pentru familia guanelliană, deoarece sărbătorește ziua de naștere a fondatorului ei, sfântul Alois Guanella. Cu această ocazie Surorile "Fiicele Sf. Maria a Divinei Providențe" de la Șcheia au organizat o excursie la Iași cu 43 de copii din cadrul Centrului Social "Fericita Clara" din același sat.

După terminarea orelor de curs, copiii claselor I-V au alergat întru-un suflet la Centrul Social pentru a pleca în mult așteptata excursie la Iași, în ziua de 19 decembrie 2011. Emoțiile se citeau pe chipul copiilor, dar și pe cel al educatorilor și surorilor care însoțeau grupul. Prima oprire în Iași am făcut-o la Palatul Culturii, având ocazia să vizităm catedrala "Adormirea Maicii Domnului" și ieslea din curte. ?inta noastră era Căminul de Bătrâni "Casa «Sfântul Iosif»" din Bucium, unde eram așteptați pentru a duce bucuria Nașterii lui Isus prin colinde și sceneta de Crăciun pregătită.

Inima acestei zile a fost sfânta Liturghie intercontinentală de la ora 16, prezidată de pr. Iosif Dorcu și pr. Daniel Nicu Butacu. Vreți să știți de ce era pentru noi importată această Litughie? Deoarece, în același moment, la diferite ore, în toate țările unde congregația era prezentă, se celebrau sfinte Liturghii, astfel încât întreaga familie guanelliană era unită în jurul altarului mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru că ni l-a dăruit pe sfântul Alois.

După Liturghie copiii au urat, au oferit un mic îngeraș tuturor celor prezenți și ne-am îmbarcat pentru a ne întoarce acasă. Fiind seară, am admirat luminile care împodobesc orașul, semn exterior al apropierii Nașterii Domnului.

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat pentru a face această excursie și vouă, cititorilor, vă dorim Crăcin fericit și un an nou 2012 binecuvântat în pace și seninătate, deoarece "de la Betleem vine lumina care luminează lumea, pâinea care susține viața oamenilor" (spunea sfântul Alois Guanella).

Fiicele Sf. Maria a Divinei Providențe din Șcheia

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 decembrie: De la Șcheia la Iași, în excursie cu ocazia zilei de naștere a sfântului Alois Guanella


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat