Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: A cincea ediție a campaniei "Un milion de stele"

Mergeți și fiți și voi lumina! Mergeți și păstrați cu voi lumina lui Cristos!

Peste 1.000 de oameni au răspuns la îndemnul echipei Caritas Iași, "Aprinde o stea pentru comunitatea ta!", și au fost prezenți sâmbătă, 12 noiembrie 2011, la cea de-a cincea ediție a campaniei "Un milion de stele".

Organizată în localitățile Huși, Onești, Săbăoani, Suceava, orașul Cristuru Secuiesc și comuna Cârța în cadrul proiectului strategic european "Rețea de incluziune socială pe piața muncii", precum și în localitățile Roman, Bacău, Piatra Neamț, Satul Nou (județul Bacău), campania a avut principal obiectiv promovarea solidarității între oameni față de persoanele aflate în dificultate, dar și a voluntariatului ca o componentă esențială în activități de incluziune socială pe piața muncii a categoriilor sociale considerate vulnerabile.

Acțiunea a însemnat implicarea a 110 voluntari Caritas și aprinderea a 2.600 de lumânări. De remarcat este faptul că și în orașul Münster, Caritasul Diecezan din regiunea Westfallen a Germaniei a ales să se alăture acțiunii inițiate de Centrul Diecezan Caritas Iași, însușindu-și temele promovate în România prin "Rețeaua de Incluziune Socială pe Piața Muncii".

La evenimentul organizat în Piața Unirii din Iași s-au alăturat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, pr. Egidiu Condac și pr. Marius Adam, directorii asociației "Centrul Diecezan Caritas Iași", pr. Ioan Sârghie, din partea Fundației "Solidaritate și Speranță" din partea Bisericii Ortodoxe, precum și numeroși preoți de la Institutul Teologic Romano-Catolic, dar și din parohiile catolice ieșene.

Agenda evenimentului a presupus ceremonialul aprinderii lumânărilor de către voluntarii Centrului Diecezan Caritas Iași, urmat de cuvântările adresate celor prezenți de către PS Petru Gherghel, pr. Egidiu Condac, director al asociației, și pr. Ioan Sârghie, din partea Fundației "Solidaritate și Speranță".

În cuvântarea sa, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, s-a adresat celor prezenți:

"Mergeți și fiți și voi lumina! Aceasta este chemarea pe care ne-o face astăzi Domnul nostru Isus Cristos ca să mergem cu toții între oameni să purtăm lumina sa, iubirea sa, dragostea sa. Să purtăm tuturor oamenilor, mai ales celor care sunt în suferințe, în nevoi, în lipsuri, solidaritatea noastră creștină. Să purtăm tuturor oamenilor un nou avânt al speranței, al curajului, al iubirii. Să transformăm cu lumina noastră lumea, îndepărtând întunericului făcând ca pe pământ să fie armonie și pace. Felicităm pe cei care au inițiat o astfel de activitate, de a purta în lume un milion de stele, de lumini, un milion însemnând o multitudine de gesturi de iubire, de dragoste care răspândesc în jur lumina.. Felicităm Caritas Iași și pe lucrătorii Caritas pentru o angajare într-o misiune atât de nobilă. Le dorim tuturor acelora care știu să poarte în mâini și în inimă să ducă celorlalți în jur dragostea lui Dumnezeu și dragostea proprie. Mergeți și păstrați cu voi lumina lui Cristos!".

În încheierea evenimentului s-a efectuat ceremonialul sfințirii lumânărilor și împărțirea acestora persoanelor prezente de către voluntari. De asemenea, au fost adresate mulțumiri voluntarilor și partenerilor Caritas pentru implicarea în activități caritative și de manifestare a solidarității.

Cătălin Asăvoaei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 noiembrie: Caritas: A cincea ediție a campaniei "Un milion de stele": Iași, Bacău, Huși, Onești, Piatra Neamț, Roman, Satu Nou (BC), Săbăoani, Suceava, Carta Cristuru Secuiesc

*

Iași

*

Bacău

*

Huși

*

Onești

*

Piatra Neamț

*

Roman

*

Satu Nou (BC)

*

Săbăoani

*

Suceava

*

Carta

*

Cristuru Secuiesc (Filias)


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat