Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: Ziua Bucuriei ACC 2011, pentru zona Bacău

În Parohia "Sfânta Fecioră Maria, Regină" din Mărgineni, Bacău, duminică, 13 noiembrie 2011, a avut loc Ziua Bucuriei, organizată de Acțiunea Catolică a Copiilor, tema fiind "Plini de recunoștință, cu o angajare reînnoită!", iar motoul "Cântați Domnului un cântec nou pentru că a făcut lucruri minunate". Au fost prezenți 190 de copii însoțiți de 52 de animatori din nouă parohii ale zonei Bacău: Barați, Bacău Centru, Bacău "Sfânta Cruce", Bacău "Fericitul Ieremia", Bijghir, Onești "Sfinții Petru și Paul", Pustiana, Valea Mare, Mărgineni, la care s-au alăturat cei de la oratoriul "Don Bosco" .

Ziua a început cu primirea parohiilor participante, o primire animată de clovnii oratoriului "Don Bosco" și de câțiva fulgi de nea, care au intensificat bucuria copiilor. După momentul de deschidere a zilei, am participat la sfânta Liturghie unde copii au aflat de la pr. Claudiu, vicar de Mărgineni, că Dumnezeu ține la el în cer, câte un album și noi, cu ajutorul talanților pe care i-am primit trebuie să umplem acest album numai cu fapte bune.

După Liturghie, ne-am bucurat de bunătățile oferite de cei din Parohia Mărgineni, cărora le mulțumim pentru primire, găzduire și pentru tot ce au pregătit ca această zi să fie o zi cu totul și cu totul specială.

Momentul de formare, prezentat de pr. Eugen Robu, noul asistent spiritual al copiilor din ACC, zona Bacău, a avut ca punct central recunoștința pe care trebuie să o avem față de toți, începând de la Dumnezeu și până la frații noștri, chiar și cei de care nu avem habar. După aceste momente, a urmat un mare joc care a făcut ca oratoriul din Mărgineni să devină un loc în care bucuria copiilor să fie la ea acasă.

După premierea jocului și a parohiilor, a urmat un moment de rugăciune final și mai apoi momentul de rămas bun. Sperăm că această zi să fie punctul de plecare a unui nou an asociativ plin de activități rodnice care să îi aducă preamărire lui Dumnezeu în orice moment.

Îți mulțumim, Doamne, pentru această zi minunată și pentru ce am primit de la tine!

Îți mulțumim pentru că nu uiți să ne iubești!

Florin Breahnă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 noiembrie: Mărgineni: Ziua Bucuriei ACC 2011, pentru zona Bacău


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat