Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Sărbătoarea sfintei Maria Bertilla

Comunitatea noastră a fost în sărbătoare joi, 20 octombrie 2011, în ziua în care Biserica o comemorează pe sfânta Maria Bertilla Boscardin. Cei care au participat la sfânta Liturghie celebrată cu această ocazie în biserica "Sfânta Ana" din Oțeleni, seara, la ora 18.00, s-au bucurat să fie alături de surorile prezente în parohia noastră, sora Amabalis și sora Iacinta, care fac parte din Congregația "Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea, Fiicele Sfintelor Inimi", congregație căreia a aparținut și sfânta sărbătorită, Maria Bertilla.

Pentru surori, acest an, 2011, încununează momente speciale ale congregației lor: 10 ani de la beatificarea pr. Ioan Anton Farina, fondatorul congregației, împlinirea a 50 de ani de la canonizarea sfintei Maria Bertilla și 175 de ani de la înființarea congregației lor.

Ziua de 20 octombrie 2011 a fost una deosebită pentru comunitatea noastră: începând cu copiii de la grădinița care-și are sediul în casa surorilor, continuând cu credincioșii aparținând Mișcării Euharistice, care au participat la o oră de adorație, înainte de sfânta Liturghie, în cadrul căreia au meditat asupra câtorva texte euharistice din viața sfintei Maria Bertilla și încheind cu cei care au participat la Liturghia de seară.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele paroh, Iosif Gîrleanu, alături de el fiind și părintele vicar, Iulian Roca. Părintele paroh a subliniat importanța acestei sărbători, făcând și o incursiune în viața sfintei Maria Bertilla Boscardin, o viață dedicată slujirii aproapelui.

Atmosfera liturgică a fost animată prin cântecele interpretate de copii.

Momentul ofertoriului a fost realizat prin reprezentanți ai diferitelor grupuri care lucrează cu surorile: doi copii de la grădiniță, o educatoare, doi părinți ai copiilor de la grădiniță, o persoană din Mișcarea Euharistică și o călugăriță din congregație.

La sfârșitul sfintei Liturghii, în nuanțe emoționante, părintele paroh le-a mulțumit surorilor pentru prezența lor în comunitate, pentru slujirea și dăruirea de care dau dovadă, asemenea sfintei sărbătorite și i-a sensibilizat pe credincioși asupra trăirii creștine de care trebuie să dea dovadă comunitatea.

"Lui Dumnezeu gloria, aproapelui bucuria, iar mie sacrificiul"

(motoul de viață al sfintei Maria Bertilla Boscardin)

Sora Iacinta, Surorile Dorotee - Oțeleni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Oțeleni: Sărbătoarea sfintei Maria Bertilla


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat