Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Declarație comună împotriva sărăciei

În încheierea lucrărilor conferinței "Incluziune fără frontiere", care a avut loc la Satu Mare, în zilele de 19 și 20 octombrie 201, organizațiile Caritas din euro-regiunea Carpatica - România, Ungaria, Slovacia și Ucraina - au formulat împreună o declarație comună adresată guvernelor naționale din cele patru țări și Comisiei Europene pentru a lua măsurile necesare în combaterea sărăciei și marginalizării persoanelor vulnerabile.

*

Satu Mare, 20 octombrie 2011
Conferința "Incluziune fără frontiere" în euro-regiunea Carpatica

Declarație comună

Sărăcia crește în ritm alarmant! Opriți discuțiile. ACȚIONAȚI!

Noi, organizațiile Caritas din euro-regiunea Carpatica, facem apel către decidenții politici să ia măsuri imediate pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale celor mai vulnerabile persoane din societățile noastre. În vreme de austeritate, cei săraci trebuie să devină o prioritate atunci când se formulează politicile de depășire a crizei financiare.

La inițiativa Caritas Europa, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, patru organizații Caritas din euro-regiunea Carpatica, respectiv Caritas România, Caritas Ungaria, Caritas Slovacia și Caritas Ucraina - s-au întâlnit între 19 și 20 octombrie 2011 la Satu Mare, România, pentru a trage un semnal de alarmă asupra greutăților cu care se confruntă grupurile vulnerabile din aceste patru țări. Conferința a concentrat experiența și rezultatele muncii organizațiilor Caritas locale din comunitățile în care acționează.

Munca noastră de zi cu zi în slujba celor marginalizați ne îndreptățește să fim vocea oamenilor loviți de sărăcie și izolare. Suntem martorii situației lor care se deteriorează considerabil cu fiecare clipă care trece.

Facem apel la umanizarea politicii. Credem cu tărie că, deși există multe provocări, acestea au și soluții acolo unde există voință și inimă.

Noi, Caritas, solicităm ca:

  • Toate politicile implementate de autorități trebuie să plaseze în centrul lor grija pentru asigurarea standardelor decente de viață pentru toți;

  • Măsurile de austeritate trebuie să fie luate numai după de ce sunt asigurate condițiile pentru protejarea celor săraci și vulnerabili;

  • Bugetele sociale trebuie să fie realizare de către autoritățile relevante prin consultarea cu organizațiile societății civile;

  • Un pachet minim de servicii sociale, educaționale și de îngrijire trebuie definit clar pentru fiecare;

  • În pregătirea Anului European 2012 dedicat îmbătrânirii active, facem apel la o abordare pro activă care trebuie să asigure calitatea vieții persoanelor vârstnice și dreptul lor de a participa deplin în societate și după pensionare.

Pentru transpunerea în practică a acestor solicitări, noi, organizațiile Caritas, oferim întregul nostru sprijin prin ceea ce facem pentru cei săraci și marginalizați și suntem deschiși parteneriatului cu toți actorii sociali pentru a crea o societate mai unită.

Impactul durabil generat de acțiunile noastre în comunități ne poziționează ca un partener puternic în domeniul social. Vocea Caritas este una de încredere, de aceea chemăm toți factorii de decizie să includă recomandările noastre, inspirate din munca directă cu cei vulnerabili, atunci când dezvoltă politici sociale.

Informații suplimentare la: e-mail: doina.crangasu@caritas.org.ro; www.caritas.org.ro; www.caritas-europa.org

Maria Crângașu
PR Specialist
www.caritas.org.ro
www.unmiliondestele.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat