Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Întâlnirea diecezană a persoanelor consacrate

Sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești a găzduit, întâlnirea persoanelor consacrate din dieceza de Iași, duminică, 16 octombrie 2011.

Programul întâlnirii a început cu sfânta Liturghie de la ora 9.30, prezidată de păstorul diecezei noastre, PS Petru Gherghel, căruia i s-au alăturat pr. Alois Fechet, vicar episcopal și responsabil cu viața consacrată, și mulți alți preoți aparținând ordinelor și congregațiilor participante la întâlnire.

La predică, pr. Lucian Iosif Dumea, OFMCap, i-a surprins pe cei prezenți printr-un dialog cu fratele Ieremia, expunând, în această formă, realitatea actuală a vieții consacrate și făcând o comparație cu trăirea umilului capucin.

După Liturghie, a urmat conferința ținută de pr. Cristian Lupu, OFMCap., intitulată "Consacrare și spiritualitate în fericitul Ieremia Valahul". Conferința a început printr-o scurtă prezentare a două din cele mai importante aspecte ale vieții consacrate, și anume, tăcerea și cultivarea vieții interioare, pentru ca mai apoi să fie prezentate exemplele sfinților Francisc de Assisi, Tereza de Lisieux și cel al fericitului Ieremia.

În această parte pr. Cristian a subliniat capacitatea acestor sfinți de "a colabora cu generozitate și încredere cu harul lui Dumnezeu, hrănindu-și vocația de consacrați printr-o viață spirituală constantă și robustă", ceea ce face ca aceste exemple de sfințenie să reprezinte o bogăție inestimabilă în sânul Bisericii.

Relatarea s-a încheiat într-o notă mariană, fiind prezentată Maria ca "model de consacrare și de urmare a lui Cristos".

În continuare s-a servit prânzul, urmat de câteva comunicări din partea pr. Alois Fechet și câteva intervenții din partea participanților, cu privire la exemplul și învățătura fondatorilor proprii.

Întâlnirea s-a încheiat cu un moment de adorație pregătit de pr. Marian Hușanu, guardian al conventului capucin din Onești, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru momentele de comuniune și har petrecute în această zi.

Mai multe detalii de la acest eveniment, precum și materialul complet al predicii și conferinței prezentate cu acest prilej, se găsesc pe situl Fraților Minori Capucini, prin accesarea următorului link: http://www.ofmcapucini.ro/Onesti%202011%20ziua%20consacratilor.html

Fr. Daniel Cosmin Constantin, OFMCap.


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat