Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași și Roman: "Ziua Bucuriei" în ACC

Iași

Sâmbătă, 15 octombrie 2011, la Congregația "Frații Școlilor Creștine" din Iași s-a desfășurat "Ziua Bucuriei", zi mult așteptată de toți copiii. Tema din acest an, "Plini de recunoștință, cu o angajare reînnoită!", și motoul "Cântați Domnului un cântec nou, pentru că a făcut lucruri minunate" (Ps 98, 1) au fost punctul de plecare al întregii întâlniri. La activități au fost prezenți 72 de copii, însoțiți de 18 animatori, din șase parohii: Gura Humorului, Poiana Micului, Pașcani, Iași "Sf. Tereza" și Iași "Sf. Anton".

Programul acestei zile a început cu o rugăciune specială, prin care l-am rugat pe Isus ca această întâlnire să fie plină de har și una de care să ne bucuram cu toții. După rugăciune, copiii au avut șansa să își pună în evidență calitățile sportive printr-un concurs de alergare.

Momentul de formare a fost prezentat de asistentul spiritual al zonei Iași, sectorul copii, părintele Marcelin Blaj. Axându-se pe tema anului asociativ, părintele a prezentat importanța recunoștinței în viețile noastre, faptul că în orice moment al vieții noastre trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a creat, ne-a dat o familie și ne-a primit în Biserica sa. De asemenea, copiii au mai învățat că trebuie să urmeze exemplul celor ce sunt recunoscători lui Dumnezeu, deși au mai puține ca noi.

Pe baza acestor învățături copiii au fost invitați să participe de la un concurs de desen sau poezie unde au putut reprezenta în câteva rânduri sau linii recunoștința.

La sfânta Liturghie cu toții ne-am bucurat de prezența unui grup de reprezentanți ai Acțiunii Catolice din Dieceza de Nocera, Italia. Împreună cu ei l-am preamărit pe bunul Dumnezeu și i-am mulțumit, pentru că ne arată iubirea sa și este cu noi în fiecare clipă a vieții noastre.

A urmat prânzul, după care a început activitatea cea mai așteptată de copii: concursul. Cele șapte echipe, în care au fost împărțiți copiii, au început foarte încântate concursul pentru "libertate" și pentru strângerea de bănuți. Cea mai mare bucurie a fost momentul în care toți copiii au ajuns la finalul probelor și au fost premiați.

Ziua s-a încheiat cu o rugăciune prin care i-am mulțumit lui Dumnezeu că ne-a dat puterea să transformăm această zi friguroasă într-una minunată și plină de recunoștință.

Sabina Neculăeș

*

Roman

La Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, sâmbătă, 15 octombrie 2011, a avut loc Ziua Bucuriei organizată de Acțiunea Catolică a Copiilor, tema fiind "Plini de recunoștință, cu o angajare reînnoită!" iar motoul "Cântați Domnului un cântec nou pentru că a făcut lucruri minunate". Au fost prezenți 250 de copii însoțiți de 50 de animatori din nouă parohii ale zonei Roman: Adjudeni, Barticești, Izvoare, Săbăoani "Sfântul Iosif Muncitorul", Roman "Fericitul Ieremia Valahul", Roman "Inima Neprihănită a Mariei", Roman "Isus, Bunul Păstor", Tămășeni și bineînțeles parohia gazdă.

Sărbătoarea a fost începută cu înscrierea parohiilor participante, timp în care copii ajunși au dansat și s-au jucat împreună. După rostirea rugăciunii de început, ne-am dezmorțit picioarele participând la un joc în curtea bisericii. Momentul de formare a fost susținut de către părintele Emanuel Bejenaru, asistentul spiritual al sectorului copii, din zona Roman, care ne-a făcut să înțelegem tema zilei, provocându-ne la discuții referitoare la recunoștință, părintele a reușit să ne capteze atenția punând-ne întrebări și răsplătindu-ne răspunsurile cu mici daruri.

A urmat apoi sfânta Liturghie la care împreună cu cei șase preoți prezenți i-am mulțumim lui Dumnezeu pentru această ocazie de a putea petrece o zi împreună, i-am cerut binecuvântarea ca totul să decurgă bine și să plecăm cu toții bucuroși la casele noastre.

La ora 13.30, ne-am pregătit pentru a ne aventura în povestea lui "Robin Hood" la care am concurat, ne-am distrat și ne-am făcut prieteni. După două ore în care ne-au fost testate creativitatea, atenția și capacitatea de a comunica cu ceilalți a urmat premierea care a adus pe fețele copiilor multe zâmbete întrucât fiecare a fost câștigător.

Ne-am îndreptat cu toții la casele noaste bucuroși că ne-am simțit bine adunați în numele lui Isus și cu propunerea ca și în anii următori să participăm.

Impresii:

"Din această zi mie mi-au plăcut jocurile pentru că au fost organizate pe echipe formate din copii din diferite parohii, biserica și în special cateheza deoarece primeam câte un premiu la fiecare răspuns bun. Ziua Bucuriei chiar a fost o zi a bucuriei!" (Alexandra, 6 ani)

"Ziua Bucuriei a fost pentru mine o zi frumoasă, cu jocuri și o sfânta Liturghie minunată. După aceea am dansat, m-am jucat, m-am rugat și m-am simțit bine împreună cu ceilalți copii și am reușit să-mi fac prieteni noi. Nu voi uita niciodată această zi!" ( Dominic, 9 ani)

"Ziua aceasta a fost o zi plină de bucurie și activități interesante cum ar fi: jocurile, sfânta Liturghie și multe concursuri minunate. Eu cred că toți copiii s-au distrat exact așa cum m-am distrat și eu. Când am văzut că s-a făcut rugăciunea de final, aș fi vrut să mai stăm si să ne mai distrăm la Ziua Bucuriei" (Cătălin, 13 ani)

Roxana Arcana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
-15 octombrie: Iași: "Ziua Bucuriei" în ACC
-15 octombrie: Roman: "Ziua Bucuriei" în ACC

*


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat