Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza (Spania): Ofranda de flori adusă sfintei Fecioare

Ziua de miercuri, 12 octombrie 2011, pentru noi, românii care locuim în Zaragoza, capitala provinciei Aragon din Spania, a fost un motiv special de bucurie: în această zi s-a celebrat hramul bazilicii "Pilar", cunoscută sub numele de "Virgen del Pilar". Și anul acesta, cei din comunitatea catolică românească au avut bucuria de a fi prezenți, pentru a treia oară consecutiv, la ofranda de flori adusă Maicii Domnului de Pilar.

Programul zilei a început prin participarea la sfânta Liturghie de la ora 10, celebrată de pr. Adrian Burcă, păstor al comunităților din Lleida și Tarragona, pr. Paul Budău, invitat special la noi "acasă", venit din Padova (Italia), și păstorul nostru, pr. Ionel Jicmon. După sfânta Liturghie, ne-am adunat cu toții la locul stabilit și am pornit cu buchete de flori în mână, purtând costumele tradiționale românești, în procesiunea ofrandei de flori, care s-a desfășurat spre piața bazilicii "Pilar".

Numărul grupurilor participante anul acesta a fost de 460, mult mai mare în comparație cu anii anteriori, printre ele numărându-se și cel al comunității catolice din România. Vremea a avut un rol foarte important în buna desfășurare a acestui frumos și deosebit eveniment; dacă anul trecut ploaia ne-a speriat puțin, de data aceasta a fost o zi însorită și călduroasă.

Toate momentele pline de har și de înălțare sufletească au fost trăite cu entuziasm și bucurie. La fel cum a menționat pr. Paul Budău, prin cuvintele rostite la predică, este de datoria noastră să alergăm mereu la Maica Domnului pentru a-i cere ajutorul; fiind Mama noastră, a tuturor, ea își ascultă întotdeauna fiii.

Simona Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 octombrie: Zaragoza (Spania): Ofranda de flori adusă sfintei Fecioare


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat