Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sesiune a Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli

La Liceul Teologic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman, cei zece membri ai Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași s-au reunit joi, 13 octombrie 2011, în prima ședință de lucru programată pentru acest an școlar.

Reprezentanții celor patru zone (Bacău, Iași, Roman și Onești), inspectorii zonali și experții școlari precum si expertul pentru învățământul preșcolar, împreună cu părintele inspector diecezan, pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., au început lucrările primei ședințe programate pentru acest an școlar (2011-2012), la ora 14.00, cu un moment de rugăciune. Apoi părintele inspector diecezan, pr. Iosif Bisoc, OFMConv. a salutat pe toți cei prezenți și a făcut o prezentare a ordinii de zi care a cuprins:

  • Planificarea activităților Oficiului pentru anul școlar 2011-2012: olimpiada, concursul de eseuri, consfătuirea anuală a profesorilor, Missio Canonica, revistele (grădiniță și profesori), zilele de exerciții spirituale etc.

  • Programarea viitoarelor întâlniri ale sesiunilor Oficiului

  • Prezentarea activității grădinițelor și perspective de viitor.

  • Situl oficiului

  • Diverse alte probleme organizatorice

În urma discuțiilor s-a decis ca olimpiada județeană din acest an, pentru clasele V-XII să aibă loc pe data de 10 martie 2012 (conform calendarului MECTS) urmând ca etapa diecezană (interjudețeană) să fie organizată pentru clasele V-VIII la Onești pe data de 12 mai 2012 iar olimpiada națională (pentru clasele IX-XII) să aibă loc intre 1 și 4 aprilie 2012, locul desfășurării urmând a fi stabilit ulterior. Simultan cu faza interjudețeană a olimpiadei se va organiza si concursul de eseuri pentru clasele IX-XII precum și concursul de desene pentru clasele I-XII. Temele pentru concursul de eseuri sunt: "Familie devii ceea ce ești" și "Sfinții pedagogi ai credinței creștine", iar pentru secțiunea creație: "Biserica - stâlp și temelie a adevărului". De asemenea, a fost stabilită data și programul întâlnirii anuale a profesorilor de religie din dieceză: la Pralea, între 18 și 20 mai 2012. Totodată doamna Carmen Nedelcu, expert OPSPRS pentru învățământul preșcolar, a făcut o sinteză a activității fructuoase din grădinițele catolice în anul școlar 2010-2011 și a prezentat perspectivele de viitor.

A consemnat prof. Odette Dogan


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat