Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cercetașii din Pildești la un nou început

Ultima acțiune din Centrul Local din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, pentru anul cercetășesc 2010-2011, a fost participarea la programul național Let.s Do it, România!, activitate care a avut loc la 24 septembrie 2011. Peste o sută de cercetași și simpatizanți de toate vârstele au strâns 150 de saci de gunoi de pe malul Moldovei. Încă un an în plus cercetașii s-au ținut de cuvânt după legea lor: "Cercetașul iubește și respectă natura". Proiectul, coordonat de Emanuela Dumea și Maria Chelariu, a fost sponsorizat, ca și anul trecut, de Primăria Cordun. Participanții au primit "Diploma de participare" tipărite cu sprijinul Primăriei din Piatra Neamț.

Cu răsăritul soarelui din duminica de 2 octombrie la ora 6.00 dimineața, 15 valoroși cercetași, înconjurați de 20 de lideri, după gestul simbolic de a arunca în apa Moldovei inelul de "temerari", au trecut la ramura exploratorilor. Ceremonia a fost una cu totul deosebită având cadrul simbolic "Trecerea Mării Roșii" din Cartea Exodului.

Programul a continuat duminică după-amiaza. Lunca din Gherăești a oferit un ambient pur cercetășesc pentru trecerea lupișorilor la ramura de temerari.

Dar momentul principal acestui noul început a avut loc la 4 octombrie 2011, când peste 200 de cercetași și simpatizanți au participat la sfânta liturghie de seară în cinstea sfântului Francisc, patronul special al lupișorilor și al tuturor iubitorilor de natură.

Cu noi s-au bucurat părinții cercetașilor și preoții din parohie: pr. Ioan Jicmon și pr. Gabriel Ciobanu, iar într-un mod deosebit pr. Ciprian Bulai care a prezidat sfânta Liturghie și care a adresat tinerilor și copiilor frumoase cuvinte de încurajare. Părintele a spus că asemenea sfântului Francisc trebuie să o luăm ca ocrotitoare și pe sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu pe care o cinstim în această lună. Adresându-se cercetașilor, i-a îndemnat să lase deoparte ceea ce îi îndepărtează de obligațiile lor și să participe cu bucurie la întâlniri și activități. A mai menționat faptul ca trebuie să se lase educați de cei mai mari nu doar în plan personal dar mai ales spiritual.

La sfârșitul celebrării o trupă de exploratori și lideri au reprezentat cu mare succes într-o scenetă viața sfântului Francisc de Assisi, după scenariu pregătit de Leonard Farcaș, lider la dispoziție.

Notele imnului cercetașilor catolici "Scoutul e viața noastră" au pus capăt celebrărilor începutului anului scout 2011-2012.

Liderii din C.L. "Adormirea Maicii Domnului"- Pildești


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat