Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Primiția părintelui Iulian Butnaru, FDP

Pr. Iulian Butnaru, FDP, a celebrat, în ziua de duminică, 9 octombrie 2011, prima sa sfântă Liturghie alături de comunitatea română catolică care se află în Cetatea Eternă. Sărbătoarea a avut loc în biserica "San Vitale", la altarul și în prezența credincioșilor pe care, încă de când era seminarist, le-a slujit cu multă disponibilitate.

Au fost prezenți pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, cel care i-a stat mereu aproape noului preot, pr. Alessandro Lembo, vicerectorul casei la care noul preot locuiește, dar și un mare număr de preoți care slujesc sau studiază la Roma.

Pr. Iulian Butnaru, FDP, s-a născut la 8 mai 1984, la Adjudeni - Neamț. A urmat cursurile Școlii generale din Adjudeni, ale Liceului nr. 4 din Roman, cele filozofice la Seminarul "Sf. Iosif" din Iași. A făcut noviciatul la Velletri-Italia, o parte a cursurilor teologice la Facultatea Pontificală Saleziană din Roma, doi ani de pastorație la Iași, în cadrul casei "Don Orione", terminând cursurile teologice la aceeași universitate saleziană din Roma. A fost hirotonit preot pentru Congregația "Don Orione" - "Mica Operă a Divinei Providențe" la 29 iunie 2011, la Iași, prin impunerea mâinilor Excelenței Sale, Mons. Petru Gherghel, episcop de Iași.

În cadrul predicii, pe care a ținut-o chiar preotul primițiant, pe lângă cuvântul profund de zidire pe care l-a transmis credincioșilor prezenți, pr. Iulian a vorbit și despre "slujitorii" pe care la rândul său Dumnezeu i-a trimis pe parcursul timpului de pregătire pentru a-l încuraja și susține în vederea împlinirii în el a planului lui Dumnezeu. "Și au fost mulți, a continuat părintele Iulian, mulți și generoși în a-și face partea lor. Exemplul și încurajarea lor continuă m-au făcut să merg mereu înainte, indiferent de greutatea drumului. Iar astăzi sunt aici să mulțumesc; lui Dumnezeu, fraților din congregație, părintelui Isidor, celorlalți preoți și dumneavoastră, dragi credincioși, care m-ați înconjurat mereu cu iubire".

La rândul său, pr. Isidor Iacovici a mulțumit noului preot pentru sacrificiul, dar și pentru disponibilitatea și libertatea de care a dat dovadă răspunzând chemării lui Dumnezeu, asigurându-l că "nu există o vocație și un răspuns mai nobil decât cel la preoție, dar care, dincolo de aparenta frumusețe, presupune o mare și continuă responsabilitate".

Pr. Iulian Butnaru va continua la Roma studiile sale teologice, axându-se în mod special pe teologia biblică.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 octombrie: Roma: Primiția părintelui Iulian Butnaru, FDP


 

lecturi: 59.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat