Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
La revedere, Părinte Alberto!

Îți mulțumesc pentru multele momente pe care le-am petrecut la exercițiile spirituale ținute la Casa de Reculegere din Traian. Nu voi uita niciodată gingășia, iubirea, răbdarea cu care mi-ai alinat sufletul atunci când mergeam la colocvii sau pentru spovadă.

Aș vrea să amintesc unul din momentele de întâlnire cu Tatăl Ceresc prin părintele Alberto.

Eram la Traian pentru trei zile de exerciții spirituale și căutam iertarea și iubirea lui Dumnezeu, dar încă încercam să mă pedepsesc pentru ce a fost și îmi era greu să mă abandonez iubirii sale. Era o perioadă tristă din viața mea când îmi doream cu ardoare să mă împac cu Dumnezeu după câțiva ani de rătăcire.... Îmi doream, dar nu reușeam să las loc iubirii lui Dumnezeu pentru a lumina și purifica părțile mai întunecate ale sufletului meu. Am avut o primă tentativă de spovadă, dar m-am blocat și am ieșit din camera părintelui. I-am spus că voi reveni, deoarece încă nu eram pregătită să mă spovedesc.... A încercat să forțeze puțin acea spovadă, crezând că mă pierde.... Am plecat tristă, supărată și dezamăgită de mine însămi. Spre seară, în capela mică, s-a meditat sfântul Rozariu, după care toți au plecat la culcare....Nu am putut fizic să mă mișc. Era ultima șansă de a mă spovedi. Era târziu și refuzam să plec. În disperarea mea, am rugat-o pe Sfânta Fecioară să mă țină de mână si să facă ceva pentru ca eu nu îl mai puteam căuta pe părintele la ora aceea. Îmi doream tare mult sa mă caute el, Preotul....

La un moment dat aud pași pe scări si se deschide ușa.... Pentru mine a fost o minune. Era părintele Alberto. S-a așezat în spatele meu, s-a rugat puțin, iar apoi si-a cerut iertare pentru că încercat sa mă forțeze să fac acea spovadă și că s-a crezut Dumnezeu pentru o clipă. Nu mai puteam să fug. L-am rugat să îmi fie alături atâta timp cât este nevoie pentru reuși să fac o sfântă spovadă. A fost de acord și a așteptat cu răbdare să îmi deschid sufletul. La sfârșit mi-a dat un sărut părintesc pe frunte, gest care m-a impresionat profund și am simțit nevoia să răspund în același fel. A fost printre puținele momente din viața mea când am simțit realmente iubirea lui Dumnezeu - Tatăl, întrupat într-un trup omenesc, cel al părintelui Alberto.

Sunt convinsă că există sute de asemenea mărturii care pot părea nesemnificative, dar totuși atât de pline de viață.

Mulțumesc că ai existat și că te-am întâlnit la momentul potrivit! Nu te voi uita și cred din tot sufletul că ne veghezi de sus!

Manuela Marian


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat