Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rugă pentru confratele și prietenul nostru părintele Alberto

Răsplătește, te rugăm, Doamne, cu viața veșnică pe toți care ne fac bine în numele tău!

Cu această rugăciune și cu gânduri de comuniune frățească și sacerdotală am stat alături, în aceste momente de încercare, de părintele Franco și de toți membrii familiei Părinților Misionari Verbiți care au pierdut un adevărat confrate și un inimos misionar în persoana "părintelui Alberto", așa cum pe drept l-au numit și l-au îndrăgit toți cei care au avut ocazia și bucuria să-l întâlnească și să primească de la el un cuvânt, un zâmbet, un sfat sau o povață pentru viață.

Cu el am pierdut pe acest pământ un confrate și prieten bun.

L-au îndrăgit mulți pentru că și el i-a iubit și îndrăgit pe toți pe care i-a întâlnit, așa cum a învățat de la Cristos, preotul veșnic, și de la maeștrii săi de viață spirituală.

Amintirea lui s-a înscris în sufletul atâtor tineri și tinere care au simțit chemarea la viața consacrată și la slujirea apostolică și au apelat la el ca la un duhovnic și conducător de suflete.

Nu-l vor uita niciodată persoanele laice, atâtea familii, soți și soții care vedeau în el un ghid cu mult har spiritual, atât de necesar pentru cărările vieții prezente pline de capcane și de pericole de tot felul. Atâția confrați preoți au putut găsi în părintele Alberto modelul slujirii frumoase și generoase, sfătuitorul priceput pentru un apostolat plăcut și rodnic.

Considera casa de spiritualitate din Traian drept o fântână de unde trebuia să se reverse peste fiecare belșug de haruri asemenea unei ape binefăcătoare, apa cuvântului divin, dătător de viață și de bucurie.

Va rămâne în amintirea preoților, persoanelor consacrate și a tuturor laicilor care l-au întâlnit ca un părinte îndrăgostit de Cuvântul divin, plin de bunătate și de zâmbet creștin, plin de generozitate și dăruire fără rezerve, dornic să facă bine.

Rugăciunile pe care le-am înălțat în aceste zile către Domnul milostivirii și către preotul veșnic pentru odihna și fericirea sufletului său trebuie să continue și să fie prinosul recunoștinței noastre pentru tot ceea ce a oferit Bisericii din România și din Moldova în cei 20 de ani de slujire și dăruire generoasă.

Amintirea lui să ne însoțească mereu pe drumul de credință și să ne fie pildă vie în viața de slujire, după cuvântul sfânt: "Amintiți-vă de conducătorii voștri care v-au învățat cuvântul lui Dumnezeu și, meditând împlinirea vieții lor, imitați-le credința. Isus Cristos cel de ieri și de astăzi este același în vecii vecilor" (Evr 13,7).

În veci amintirea lui!
Requiescat in pace!

Petru Gherghel,
episcop de Iași


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat