Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Chișinău: Prima Săptămână Socială a Bisericii Catolice din Republica Moldova

În sala de conferințe a hotelului Codru din Chișinău, în perioada 11-14 octombrie 2011, va fi organizată prima Săptămână Socială a Bisericii Catolice din Republica Moldova, având tema "Curajul de a crește alături de cei din urmă", se precizează într-un comunicat al Biroul de Presă al Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău.

Încă de la fondarea primelor structuri ecleziale în Republica Moldova, Biserica Romano-Catolică și-a asumat cu tenacitate și curaj misiunea de a sluji celor mai mici și umili. Această misiune a fost abordată sistematic, ajungând un program de viață prin realizarea unui larg câmp de activități social-caritative.

După exemplul altor Biserici din Europa, Dieceza de Chișinău, la inițiativa păstorului, PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, propune această perioadă de reflecție și analiză asupra propriului itinerar de acțiune social-pastorală în societatea moldavă. În același timp, Biserica Catolică din Moldova își propune să traseze noi coordonate de angajament evanghelic, care să o aducă mai aproape de cei mai săraci și să o facă să crească ca și comunitate ecclezială.

Printre obiectivele pe care și propune Săptămâna Socială, pe lângă aprofundarea unor teme specifice doctrinei sociale a Bisericii Catolice, un accent deosebit va fi pus pe prioritatea angajamentului Bisericii Catolice în slujba celor din urmă în contextul specificului societății moldovenești, dar și elaborarea unui program social-pastoral comun tuturor operatorilor catolici de caritate din Dieceza de Chișinău.

De menționat că Săptămâna Socială se adresează în primul rând preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor catolici ai Diecezei de Chișinău, având ca finalitate fortificarea lor în credință, speranță și dragoste. Cu toate acestea, caritatea nu este o virtute care trebuie ținută ascunsă, ci împărtășită cu toți cei interesați să cunoască Biserica, chiar dacă nu sunt apropiați lumii catolice, fiind așteptați în mod deosebit și reprezentanți ai altor confesiuni creștine care activează în domeniul social-pastoral.

Printre relatorii Săptămânii Sociale se numără episcopi, președinți și membri ai comisiilor Săptămânii Sociale din Italia și Franța, europarlamentari, oameni politici, reprezentanți ai ministerelor sociale din Italia și Moldova, bancheri, operatori sociali.

Lucrările Săptămânii Sociale se vor încheia joi seara, 13 octombrie 2011, iar vineri, în ziua hramului diecezei, va fi celebrată în catedrala din Chișinău o sfântă Liturghie solemnă în cinstea Preacuratei Fecioare Maria, Maica Bunului Sfat, în care se va aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite pe parcursul acestei săptămâni.

Informații suplimentare: Biroul de Presă al Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău, str. Mitropolit Dosoftei, 85, tel. 00373/(022)223470.

Pr. Andrei Dăscălașu


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat