Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Invitație la grupul Samuel, pentru tineri și tinere

Duminică, 16 octombrie 2011, va fi prima întâlnire din această toamnă a "Grupului Samuel", tineri în căutarea visului lui Dumnezeu. Întâlnirea va începe la ora 9.00 la Surorile Clarise din Roman. Un grup de tineri cu vârsta cuprinsă între 16-30 de ani din Zona Roman vor începe Drumul Grupului Samuel, o propunere spirituală pentru un discernământ vocațional.

Este vorba despre un drum articulat în șapte etape, obiectivul căruia este de a ajuta tinerii să caute Voința lui Dumnezeu în viața proprie, în certitudinea că dorința de a-l sluji pe Isus este singura care poate da sens deciziilor mici și mari ale existenței. Această propunere reprezintă o invitație de a ieși din confuzii și nesiguranțe, este o experiență de libertate și de har.

Acest drum se va face prin exercițiul spiritual al discernământului, adică exercițiul de ascultare a Duhului divin prezent, care lucrează în istoria proprie. Discernământul este, în sinteză, ascultarea Cuvântului profetic care se găsește în fiecare; chemarea singulară personală, recunoscută și corespunsă în evenimentele, întâlnirile, gândurile, sentimentele care traversează propria existență. Drumul conduce la individualizarea unui lucru concret și o alegere simbolică angajatoare, cel puțin temporală prin care, persoana, se configurează cu Cristos.

Conducerea Grupului Samuel este încredințat unei echipe de animatori: patru familii și diferite congregații masculine și feminine, din Echipa de Pastorație Vocațională din zona Roman. Cele șapte întâlniri lunare vor avea loc de la 9.00 la 15.00, la Mănăstirea Surorilor Clarise de Clauzură, Str. Aleea Plopilor, Roman, nr. 8. Detalii pot fi oferite de sr. Dorotea la tel. 0233/722702

Echipa de Pastorație Vocațională din zona Roman


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat