Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cremona: Catolicii migranți în pelerinaj

La Caravaggio, duminică, 2 octombrie 2011, a avut loc pelerinajul marian al emigraților catolici residenți în Lombardia, cu tema " O singură Familie umană... în pace".

Acest pelerinaj, care se organizează în fiecare an începând cu anul 2000, s-a născut din ințiativa Conferinței Episcopilor din Lombardia și are scopul de a favoriza întâlnirea migranților, mai ales a comunităților mai mici cu alți conaționali și cu alți migranți.

Organizat de către responsabilii diecezani pentru pastorala migranților și de către preoții care se îngrijesc de aceste grupuri, pelerinajul a fost și anul acesta un succes. În jur de 2.200 de migranți proveniți din toate colțurile lumii s-au întâlnit la Sanctuarul din Caravaggio, grupurile mai numeroase provenind din Africa și America Latină.

Din Dieceza de Cremona au participat aproximativ de 40 de români catolici, însoțiți fiind de pr. Anton Jicmon, asistentul lor spiritual.

După întâlnirea pe grupuri etnice în spațiul amplu al sanctuarului, participanții la pelerinaj s-au grupat pe continente și s-au deplasat în fața sanctuarului unde au recitat rozariul în diferite limbi, animând acest moment cu cântece, mărturii și momente de meditație. În tot acest timp, un mare număr de preoți a stat la dispoziția pelerinilor pentru spovadă, în diferite limbi, și pe grupuri de continente s-a făcut vizita sanctuarului.

A urmat apoi sfânta Liturghie animată de grupurile mai numeroase. Din partea Conferinței Episcopilor din Lombardia a participat episcopul auxiliar de Bergamo Lino Belotti, responsabilul migranților din Lombardia, care a oficiat și Liturghia.

Pelerinajul s-a încheiat cu prezentarea preoților care se ocupă de migranți și cu recitarea rugăciunii care a fost compusă pentru această ocazie de către episcopul Lino Belotti, pe care pelerinii au dus-o în casele lor imprimată pe o iconiță ce reprezintă apariția Fecioarei Maria la Caravaggio.

Mai multe fotografii puteți vedea pe albumul foto.

A consemnat pr. Anton Jicmon
 


lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat