Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Oamenii se adună pentru a fi împreună din diferite motive: ca să sărbătorească ceva anume, ca să fie mai mulți și mai puternici sau ca să întâlnească pe cineva deosebit. Așa s-a întâmplat și în parohia Oțeleni, la 1 octombrie 2011, în ziua în care a fost celebrată cea de-a XX-a Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice. Cu această ocazie, bătrânii care nu s-au putut deplasa la biserică, au fost aduși aici, pentru a fi împreună o comunitate mai mare și mai frumoasă.

S-a dorit ca acest moment să fie accentuat într-un mod mai deosebit prin participarea la sfânta Liturghie, celebrată de părintele vicar Iulian Roca, alături de el fiind prezent și părintele paroh, Iosif Gîrleanu.

La începutul Liturghiei, în cuvântul de deschidere, părintele vicar i-a sensibilizat pe credincioși asupra misiunii Bisericii, prezența iubitoare în viața tuturor celor care formează Biserica lui Cristos, de la răsăritul și până la apusul ei, făcându-le cunoscută celebrarea a două botezuri și Ziua Persoanelor în Vârstă.

La predică, părintele a afirmat faptul că persoanele în vârstă constituie una dintre categoriile sociale cele mai defavorizate, marginalizate, fără acces la servicii medicale, lipsite uneori de respect și prețuire, chiar și din partea membrilor familiei, subliniind că dacă în trecut părinții unei familii numeroase reușeau să asigure cele necesare copiilor, în prezent, aceștia, copiii, acum adulți, împreună, din indiferență, nu mai reușesc să facă acest lucru pentru părinții lor. Părintele a amintit de "calea cea îngustă" a sfintei Tereza a Pruncului Isus, sărbătorită în această zi, o cale a iubirii, a abandonării în brațele milostive și pline de bunătate ale lui Dumnezeu, prin care, sufletele, atinse de marca iubirii divine, vor oferi și semenilor din revărsarea atingerii iubirii nemărginite a lui Dumnezeu.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh i-a invitat pe credincioși să aducă mulțumire lui Dumnezeu pentru prezența în comunitatea noastră a Centrului Diecezan Caritas și mai ales pentru proiectul care se desfășoară aici, Centrul de Îngrijire la Domiciliu, adresat persoanelor în vârstă, prin cele două lucrătoare neobosite, sora Iacinta, aparținând Congregației Surorilor Dorotee și Cătălina Chelaru.

La ieșirea din biserică, preoții, împreună cu angajatele de la Caritas, au schimbat câteva impresii cu bătrânii, timp în care fiecare a servit un corn (dulce, completează o mamaie), oferit cu generozitate de brutăria din sat.

Mai multe fotografii puteți vedea pe albumul foto.

Carmena Dieac
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat