Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Întâlniri ale educatoarelor, directoarelor și responsabilelor din grădinițele confesionale din dieceză

Întâlnirea semestrială a directoarelor și responsabilelor din grădinițele confesionale ale Diecezei de Iași

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli din cadrul Episcopiei Romano-catolice de Iași a organizat consfătuirea semestrială a directoarelor și responsabilelor grădinițelor confesionale cu tema Metodologia de reevaluare instituțională, vineri, 28 octombrie 2011, la Grădinița "Maria Rosa Zangara" din Buruienești.

Întâlnirea a început cu un scurt moment artistic pregătit de copiii din grupa mare a acestei grădinițe, coordonați de educatoarea lor, doamna educatoare Monica Mârț.

După salutul părintelui Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, coordonatorul acestei consfătuiri, doamna educatoare Carmen Nedelcu, expert școlar pentru probleme preșcolare a Oficiului, a abordat tema evaluării, accentuând importanța continuității acestui proces, atât pentru preșcolar, cât și pentru cadrul didactic și pentru unitatea de învățământ. La baza trebuie să existe obiective pedagogice cu conținut clar, iar acesta să se analizeze treptat, respectându-se apoi itemi în concordanță cu obiectivele fixate.

De asemenea, observarea sistematică a comportamentului copiilor trebuie făcută pe baza unui plan bine elaborat care să cuprindă acțiunile, interacțiunile, evenimentele, relațiile și procesele copiilor într-un câmp social dat. Acest plan are ca scop și se folosește de anumite instrumente pentru a ajunge apoi la emiterea unor judecăți de valoare și la elaborarea unor decizii în vederea ameliorării și perfecționării activității didactice.

Consfătuirea s-a încheiat cu participarea la sfânta Liturghie și un moment de fraternitate și dialog între participanți.

*

Întâlnirea anuală a educatoarelor din grădinițele confesionale ale Diecezei de Iași

"Evaluarea progresului realizat de copii prin activitățile din grădiniță" a fost tema consfătuirii anuale a educatoarelor din grădinițele confesionale ale Diecezei Romano-Catolice Iași, desfășurată sâmbătă, 29 octombrie 2011, la Grădinița "Maria Rosa Zangara", din Buruienești.

După rugăciunea și salutul de bun venit a pr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, au urmat expunerea și aprofundarea temei propuse prin care doamna Carmen Nedelcu, expert școlar pentru probleme preșcolare a oficiului, a prezentat o strategie de evaluare a programului sau a calității programului de instruire și educație, acesta cuprinzând metode, tehnici, standarde curriculare, descriptori de performanță, având ca finalitate realizarea concretă a rezultatelor preconizate în comportamentele și atitudinile absolvenților.

De asemenea, în continuarea premersului instruitiv, s-a subliniat și funcțiile evaluării, evaluare ce trebuie să aibă o orientare socială, una pedagogică și una managerială (să constate, să aprecieze, să diagnostizeze, să prognosticheze și să selecteze). Pentru a fi eficientă evaluarea să se raporteze la o competență a cărei dobândire se verifică prin control.

Întreaga activitate s-a dovedit binevenită și plină de consistență educațională.

Consfătuirea s-a încheiat cu sfânta Liturghie și cu o agapă.

Sr. Daniela Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28-29 octombrie: Buruienești: Întâlniri ale educatoarelor, directoarelor și responsabilelor din grădinițele confesionale din dieceză


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat