Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra: Participare românească la Liturghia internațională a comunităților etnice catolice

În fiecare an, în Dieceza de Westminster, la Westminster Roman-Catholic Cathedral din Londra, se celebrează o Liturghie internațională, la care sunt invitate toate comunitățile etnice, catolice, din Londra. Fiecare își aduce contribuția sa. Este o ceremonie impresionanta, care la începutul ei ne aduce aminte de ceremonii asemănătoare care au loc la deschiderea jocurilor olimpice pe care le așteptăm să se desfășoare aici la Londra în 2012. Prezentarea țărilor prezente, cu o delegație alcătuită din câțiva membrii ai comunității, steagul și o imagine sugestivă și preotul lor.

Atmosfera care ne-a întâmpinat duminică, 30 octombrie 2011, încă de la început, a fost dominată de corul ghanez cu un cântec de intrare acompaniat cu instrumente specifice tradiționale, în acest timp făcându-și apariția șirul de steaguri și însemne (cel al comunității române având pe o față icoana Sfintei Fecioare de la Cacica, iar pe cealaltă față pe cea a fericitului Ieremia și harta României), purtate de reprezentanți ai fiecărei țări. Arhiepiscopul Vincent Nichols, păstor spiritual al Diecezei Romano-Catolice de Westminster, a ținut să sublinieze universalitatea Bisericii Catolice și faptul că indiferent de regiunea din care provenim și ce limbă vorbim, suntem legați unii de alții prin mărturisirea aceleiași credințe, iar valoarea acesteia este sporită de manifestările tradiționale ale fiecărui popor.

După Liturghie, în piața din fața catedralei, am primit felicitări din partea arhiep. Vincent Nichols și ale episcopilor auxiliari, PS Alan Hopes, care răspunde de comunitățile etnice din dieceză, și PS John Sherrington.

Aceste felicitări au însemnat mult pentru noi, mai ales acum când mass-media britanică ne este potrivnică. Cei ce au ajuns să ne cunoască și să ne vadă știu mai multe decât invențiile mediatice. Din partea Bisericii din Londra și din Marea Britanie am primit tot sprijinul, simpatia și ospitalitatea lor. Ceea ce înseamnă mult pentru noi.

Reprezentând țara și comunitatea românească am arătat că ne putem integra în viața spirituală a diecezei dar și că putem să ne aducem contribuția, cu bogăția noastră spirituală aflată în sufletul tuturor celor care îl iubesc și urmează pe Dumnezeu.

Suntem o mare familie catolică și exact așa ne-am simțit duminică, 30 octombrie, seara ,la Liturghia Internațională de la Westminster, Londra.

Pr. Robert Mățău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat