Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: La 20 de ani de la beatificarea lui Adolf Kolping

Am așteptat un an de zile și iată că ziua a venit. Șapte mii de membri Kolping din 60 de țări au fost prezenți la Roma în perioada 25-29 octombrie 2011 pentru a fi împreună la împlinirea a 20 de ani de la beatificarea fondatorului, Adolf Kolping.

Bătrâna doamnă Roma ne-a primit cu drag. Tot orașul a fost împânzit cu grupuri având însemnele organizației. Cetatea Vaticanului și-a deschis porțile pentru a primi strigătul plin de entuziasm "Wir sind Kolping".

A fost un impuls extraordinar pentru fiecare membru Kolping care în felul lui își desfășoară activitatea în sprijinul bisericii, al comunității și al organizației, călăuziți de ideile fericitului Adolf Kolping.

Din România am fost prezenți cu un grup de 40 de membrii din Banat, Alba, Satu Mare și Moldova. Din Asociația Kolping Moldova au fost prezenți membri din Bârlad, Valea Seacă, Faraoani și Oituz.

Programul propus de către organizatori a fost unul divers și foarte atent respectat și urmat. Timp de cinci zile am urmat prin rugăciune drumul lui Adolf Kolping spre sanctificare. În prima zi Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea ne-a primit în aulă pentru un timp de audiență, apoi tot în aulă a avut loc salutul participanților și un spectacol frumos pregătit de către organizatori.

Bazilica "Sfântul Paul din afara zidurilor" ne-a găzduit în ziua de 27 octombrie pentru o sfântă Liturghie impresionantă celebrată de către card. Joachim Meisner, protektor de Köln.

La 28 octombrie, în bazilica "Sfânta Maria a Îngerilor", a avut loc rugăciunea Vespere organizată de către membrii Kolping prezenți.

În timp ce steagurile Kolping fluturau pe străzile Romei, Consiliul Continental Kolping avea misiunea să aleagă noul preses general Kolping Internațional. Au fost mai multe propuneri, dar voturile au ales pe Mons. Ottmar Dillenburg (50 ani) din Germania.

În ziua de 29 octombrie ne-am luat la revedere și am mulțumit lui Dumnezeu pentru acest timp participând la o sfântă Liturghie în bazilica "Sfântul Ioan din Lateran", celebrată de către card. dr. Christoph Schönborn, OP, din Viena.

Programul s-a încheiat. Autocarele, trenurile, avioanele au dus membrii Kolping înapoi în comunitățile lor. Dar ce s-a întâmplat la Roma nu vom uita curând. Am fost împreună! Nu este puțin și nici cel mai ușor lucru.

Treu Kolping!

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-29 octombrie: Roma: La 20 de ani de la beatificarea lui Adolf Kolping


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat