Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: La 100 de ani de viață

O sărbătoare deosebită, inedită și istorică a avut loc vineri, 28 octombrie 2011, în comuna Faraoani, când Martin Ciceu, din localitate, a împlinit frumoasa și venerabila vârstă de 100 de ani. Acest eveniment special - la care a participat întreaga comunitate - a trezit în inimile tuturor emoții, bucurie și recunoștință pentru darul vieții cu care l-a binecuvântat Domnul pe acest membru al satului.

Momentul festiv a început cu Sf. Liturghie de mulțumire, concelebrată de părintele paroh Anton Câtea și ceilalți preoți prezenți la acest moment. După Liturghie s-a desfășurat un frumos program artistic cuprinzând cântece, poezii, dedicat acestei persoane care a împlinit 100 de ani, program pregătit de membrii Acțiunii Catolice și de elevii Școlii nr.1 Faraoani.

La bucuria familiei și a comunității noastre s-a alăturat și episcopul diecezei, PS Petru Gherghel, trimițând o diplomă de onoare, în semn de respect și comuniune.

Sărbătoarea a continuat la oratoriu, unde toți cei prezenți familie, rude și alții au ciocnit un pahar de șampanie cu cel sărbătorit.

Am trăit cu toții o zi de bucurie, de neuitat, sărbătorindu-l pe domnul Martin, pentru că această vârstă nu este doar o încununare de numere, ea reprezintă o viață de om care cuprinde în ea atât bucurii, cât și necazuri, atât regrete cât și speranțe.

Într-adevăr bucuria familiei și a celorlalți consăteni a fost mare în concordanță cu valoarea evenimentului sărbătorit; astfel de momente sunt prețioase și rare, din anul 1923 nu a mai existat vreo persoană din sat care să împlinească 100 de ani, conform celor relatate și constatate de părintele paroh.

Să-i mulțumim Domnului pentru acest moment căci nu ne întâlnim în fiecare zi cu un om care împlinește 100 de ani. La mulți ani!

Anica Cochior

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea pe situl Parohiei Faraoani: www.parohiafaraoani.ro


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat