Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zilele Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași

Săptămâna 17-23 octombrie 2011 a fost pentru parohiile cu Acțiune Catolică din Dieceza de Iași o săptămână intensă, caracterizată de disponibilitate, acțiune și unitate. Tema săptămânii "Mărturisitori ai lui Cristos în lumea de azi, plini de speranță!" și motoul "Voi însă sunteți un neam ales, o preoție împărătească, un popor sfânt, poporul lui Dumnezeu" (1Pt 2,9), i-a însoțit pe membrii și simpatizanții Acțiunii Catolice, ajutându-i la conștientizarea misiunii primite, aceea de a fi mărturisitori ai lui Cristos, și a importanței realizării ei, zi de zi, în mediile în care trăiesc.

Astfel, cu sprijinul asistenților spirituali parohiali, s-au desfășurat activități specifice celor patru laturi ale Acțiunii Catolice: latura liturgică, caritativă, cultural-recreativă și formativă.

În majoritatea parohiilor cu Acțiune Catolică tinerii, adulții și copiii au participat la rugăciuni de adorație euharistică, lectio divina, taize, au animat sfintele Liturghii și sfântul rozariu, implicându-se în citirea lecturilor, oferirea darurilor. Sâmbătă, 22 octombrie 2011, fiind ziua fericitului Ioan Paul al II-lea, a fost un prilej deosebit de unire în rugăciune cu Biserica Universală și cu fericitul Ioan Paul al II-lea, susținător al Acțiunii Catolice și patronul spiritual al Federației Acțiunea Catolică din România.

Cultural-recreativ s-au desfășurat jocuri distractive pentru sectorul copii, activități artistico-plastice și practice cu diferite teme, ieșiri la pădure, jocuri Bingo, seri distractive pentru tineri, ieșiri la concerte, activități sportive în care au fost antrenați și alți tineri din parohie, schimburi de experiență între parohii.

Formativ s-au organizat cateheze cu teme diferite, vizionări de filme ("Sfânta Maria Goretti", "Karol - un om care a devenit papă", "Les Choristes" etc.), dezbateri, prezentări despre Acțiunea Catolică - caracteristici și activități specifice, pentru a reaprinde în membrii dorința de a acționa și de a oferi posibilitatea altor persoane de a se apropia de Acțiunea Catolică.

Duminică, 23 octombrie 2011, fiind Ziua Misiunilor, în unele parohii s-au organizat licitații ale unor obiecte donate de ei, banii obținuți urmând a fi donați Centrului Misionar.

Mulțumim Federației Acțiunea Catolică din România pentru inițiativa de a ne uni în rugăciune și activitate cu asociațiile de acțiune catolică din întreaga țară, mulțumim tuturor celor care au participat cu generozitate la activități, Dumnezeu să ne dea harul de a fi adevărați mărturisitori ai lui Cristos în societatea de astăzi.

Detalii pe www.aciasi.ro

Bernadeta Farțade-Gabor


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat