Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": Moment formativ-recreativ pentru ACC

Întrucât sâmbătă, 15 octombrie 2011, am început zilele dedicate Acțiunii Catolice la nivel diecezan, prin Ziua Bucuriei, în Parohia "Sfânta Tereza" din Iași am încheiat aceste zile cu un moment formativ-recreativ, pregătit de copiii membri ACC, împreună cu părintele Marcelin Blaj, cu animatorii și surorile Clara Dălvaru și Antonia Busato, din Congregația "Maria Bambina", care s-a desfășurat duminică, 23 octombrie 2011, la subsolul bisericii noastre.

Acest moment formativ-recreativ a început la ora 9.00, cu Sfânta Liturghie a copiilor, unde toți copiii prezenți au primit câte o invitație pentru partea a doua a acestui moment, care s-a desfășurat de la ora 13.30.

La ora 13.30, peste 40 de copii, printre care 17 membri ai Acțiunii Catolice a Copiilor, s-au întâlnit la subsolul bisericii, pentru a petrece împreună un timp deosebit de cunoaștere și promovare a familiei AC.

Partea a doua a acestei zile minunate a început cu diferite bansuri deja cunoscute de majoritatea copiilor, iar când s-au adunat toți copiii a avut loc un moment de rugăciune, urmat de o prezentare a activității și a rolului Acțiunii Catolice în Biserică.

Au urmat apoi o serie de jocuri și un concurs, care au cuprins mai multe probe și la care am ieșit cu toții învingători, deoarece ziua petrecută împreună a fost una pe cât de formativă, pe-atât de distractivă.

La sfârșit, celor 17 membri deja înscriși în ACC li s-au alăturat surprinzător de mulți, peste 20 de simpatizanți, gata să ofere din timpul și energia lor pentru a se dedica mai mult lui Dumnezeu.

Pentru ca ziua să fie cu adevărat reușită, am participat apoi cu toții la sfântul Rozariu, care ne-a unit într-o rugăciune de recunoștință față de darurile primite și, în același timp, de cerere pentru ca, angajându-ne în ACC să reușim să-i fim cât mai plăcuți Domnului.

Gânduri împărtășite:

  • "Ziua a fost una deosebită. Pe lângă momentul de formare, mi-au plăcut foarte mult jocurile, care au fost originale și educative" (Marcel Mătășel).

  • "Mi-au plăcut în special momentele de rugăciune, dar și jocurile, care au fost foarte distractive. De asemenea mi-a plăcut și faptul că ne-am reînnoit cunoștințele despre ACC" (Iuliana-Georgiana Ciobanu).

  • "Mi-au plăcut toate momentele desfășurate în cadrul acestei zile, dar cel mai mult faptul ca ne-am înțeles foarte bine și am fost uniți" (Ilinca Ariton).

  • "Mie mi-au plăcut în special momentele de rugăciune și de formare, dar și jocurile, care au fost foarte distractive" (Adina Bejan).

  • "A fost o zi frumoasă, formativă, plină de surprize și de multă distracție. Mă bucur că am participat și sper ca și pe viitor să se mai organizeze astfel de momente" (Ioana Ariton).

Emma Șleghel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 octombrie: Iași "Sfânta Tereza": Moment formativ-recreativ pentru ACC


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat