Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: 10 ani de Caelestis

Creștinii catolici ai Parohiei Romano-Catolice "Sfinții Petru și Paul" din Onești prezenți duminică, 23 octombrie 2011, la Liturghia parohială de la ora 11.00, au participat la sărbătorirea a 10 ani de la înființare și 10 ani de activitate a corului "Caelestis", împreună cu foștii și actualii coriști.

Într-un cadru festiv, când Biserica celebrează Ziua Mondială a Misiunilor, Parohia Onești s-a bucurat să marcheze împreună cu membrii corului Caelestis de acum tradiționala zi a corului "Caelestis" din Onești.

La Liturghia concelebrată de părintele paroh, Toma Rediu, și părinții pensionari Ioan Caităr și Petru Pătrașcu au fost prezenți membrii mai vechi sau mai noi ai corului. Împreună, cei circa 45 de coriști, din cei peste 60 pe care i-a avut corul din anul reformării lui (2001), l-au lăudat pe Dumnezeu în același îndemn care le călăuzește activitatea de 10 ani: "Cine cântă, se roagă de două ori!" (sfântul Augustin).

Cântările care au însoțit momentele principale ale sfintei Liturghii au fost o îmbinare armonioasă între piese de rezonanță din repertoriul adunat în cei 10 ani: "În fața ta, Doamne!" (J. Haydn), "Kyrie" (Zingarelli), "Imnul Anului Jubiliar 2000" (J.P. Lecot), "Aleluia" din Missa Sfântului Bonifaciu și "Aleluia" de Händel, "Ave Verum" (Mozart), "Creațiunea" (J. Haydn), "Te-adorăm în fericire" (L. van Beethoven).

Discursurile de la finalul sfintei Liturghii au scos în evidență momentele de dificultate, bucurie și comuniune prin care a trecut acest grup de-a lungul anilor. S-a vorbit foarte mult de tradiția celor peste 60 de ani de cânt coral religios la Onești care, ca orice tradiție bună, obligă să fie dusă mai departe.

Au fost prezenți cu membrii corului, dar în mod spiritual în rugăciune și bucurie pentru tot ce s-a realizat în acești ani: părintele Iosif Păuleț (fost paroh, actual paroh de Suceava - care a lipsit de la sărbătoare din motive pastorale) și toți colegii coriști plecați la muncă în străinătate sau la studii.

Sărbătoarea a continuat apoi cu o agapă frățească oferită de parohie în sala mare de la Casa Tineretului.

Activitatea corului "Caelestis" din Onești se va axa în următoarele două luni pe pregătirea repertoriului de Crăciun. Toți credincioșii din Onești (și nu numai) vor putea să le asculte cântările în concertele de Crăciun la Biblioteca Municipală din Onești și în biserica parohială, dar și la sfintele Liturghii.

Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 octombrie: Onești: 10 ani de Caelestis


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat