Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sărbătoare în Congregația "Surorile Maestre ale Sfintei Dorotea, Fiicele Sfintelor Inimi"

În acest an 2011, Congregația "Surorile Maestre ale Sfintei Dorotea, Fiicele Sfintelor Inimi", prezente în Roman și Oțeleni (în Dieceza de Iași) și în Slobozia (jud. Ialomița), comemorează:

- 175 ani de la fondare

- 50 de la canonizarea sfintei Maria Bertilla, o măicuță din congregație

- 10 ani de la beatificarea fondatorului, fericitul Giovanni Antonio Farina.

Duminică, 23 octombrie 2011, în biserica parohială "Isus, Bunul Păstor" din Roman, a fost celebrată o liturghie solemnă prezidată de episcopul auxiliar Aurel Percă, celebrând împreună cu 10 preoți care au ținut să fie prezenți pentru acest moment de har. Această sărbătoare a fost pregătită de un triduum în care pr. paroh Francisc Fărcășel a vorbit despre cei 175 de ani de existență a congregației, despre sfânta Maria Bertilla și despre fondatorul Giovanni Antonio Farina.

Fetele găzduite în mănăstirea surorilor din Roman au participat în mod activ la aceste zile de sărbătoare și au pus pe scena viața sfintei Maria Bertilla printr-un spectacol care a ajutat credincioșii să între în profunzimea mesajului ei de sfințenie.

Surorile, în final, au adus această mulțumire lui Dumnezeu:

"Mulțumirea sufletească este «memoria inimii»

Vrem să amintim toate darurile și minunățiile pe care Tatăl ceresc le-a făcut în congregația noastră și să înălțăm imnul nostru de laudă și de mulțumire.

Mulțumim ție, părinte fondator care, cu intuiția ta profetică, ai dat Bisericii această familie religioasă pentru a continua să aprinzi în inima multor frați, în mod special în cei mai nevoiași în spirit și în trup, acel foc de iubire pe care Isus a venit să-l aducă pe pământ.

Mulțumim ție, sfântă Bertilla, surioara noastră, pentru că sfințenia ta trăită în simplitate și umilință ne indică calea pentru a trăi caritatea eroică și să putem spune și noi cu sfânta Bertilla: «Totul este nimic, totul este nimic... numai Isus».

Mulțumim tuturor surorilor, care sunt deja în cer și la toate cele răspândite în toată lumea care ca și noi realizează dorința fondatorului nostru, «Doamne, deschide ușile lumii și-i voi conduce pe toți la picioarele tale»".

Dorim că focul iubirii, aprins acum 175 de ani de către fondatorul nostru, prin exemplu sfintei Bertilla, să continue să ardă în sufletele noastre și ale credincioșilor care au avut parte de aceste zile de har.

Sr. Emilia Rossi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 octombrie: Roman: Sărbătoare în Congregația "Surorile Maestre ale Sfintei Dorotea, Fiicele Sfintelor Inimi"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat