Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Oră de rugăciune și adorație pentru misionari

"Urgența de a evangheliza în lumea globalizată...". Sub acest îndemn, adresat de către papa Benedict al XVI-lea întregii Biserici Catolice, s-a celebrat Cea de-a 85-a Zi mondială a Misiunilor. Și la noi, în orașul Roman s-a organizat o oră de rugăciune și adorație în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", la 22 octombrie 2011, sub oblăduirea Părinților Iosefini și a Centrului Misionar Diecezan, pentru misionarii noștri. Nu întâmplător, acest moment de rugăciune s-a desfășurat în ziua în care îl comemorăm pe fericitul papă Ioan Paul al II-lea, unul dintre papii care au susținut operele misionare.

Luna octombrie nu înseamnă numai luna Rozariului, ci și luna în care îi amintim și ne rugăm pentru misionarii noștri. Sub acest aspect, Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman a fost gazda unei ore de rugăciune și adorație pentru misionari, care a atras și un număr destul de mare de credincioși, circa 200.

Ora de rugăciune a fost împărțită în patru momente: angajamentul, vocația, responsabilitatea și mulțumirea. Aceste patru momente corespund cu ceea ce ne-a îndemnat papa Benedict al XVI-lea prin mesajul său, adică să fim re-evanghelizatori ai acestei lumi, care în ultimii ani s-a depărtat tot mai mult de Biserică și desconsideră tot mai mult pe Isus Euharisticul. Este necesar întotdeauna o reînnoire, o nouă întâlnire cu Dumnezeu-Iubire: în Euharistie și în sacramente, în rugăciune, în oferta noastră zilnică, în sacrificiul și în ajutorarea altora. Numai așa putem fi coresponsabili ai mântuirii noastre.

După binecuvântarea cu preasfântul sacrament, a urmat un moment de împărtășire, o mărturie, din partea unui preot ce lucrează în dieceza noastră și provine dintr-o țară de misiune, părintele Vivian Furtado, din partea Misionarilor Verbiți și originar din India. El a subliniat cât de important este să răspândești Cuvântul Domnului, mai ales când vii dintr-o țară în care există numai 3 % populație creștină și dovedindu-ne că și cei din țările de misiune pot răspândi cu mult țel iubirea unicului și Atotputernicului Dumnezeu.

Impulsionați de către refrenul unui cântec, "Căci Domnul mare și sfânt/ în misiune azi ne trimite" să reușim și noi să fim "misionari", chiar în zona noastră, pentru a reuși să convingem cât mai multă lume și în special tinerii, că există un Dumnezeu care stă mereu alături de noi și care ne ocrotește în cele mai dificile momente.

De asemenea, este de notat că la sfârșitul orei de rugăciune s-a făcut o colectă pentru sprijinirea preoții misionari români din Kenya, care lucrează cu multă ardoare și simț de răspundere reușind într-un timp relativ scurt, să aducă pe cât mai mulți copii africani, pe băncile școlilor sau ale grădinițelor.

Fr. Mihai Lazăr (Iosefinii lui Murialdo)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 octombrie: Roman: Oră de rugăciune și adorație pentru misionari


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat