Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Padre Pio de la Valea Lupului"

Cu aceste cuvinte, pr. Alois Fechet a încheiat predica de la sfânta Liturghie din 25 septembrie 2011, de la ora 11, cu prilejul hramului Parohiei Valea Lupului, prin care s-a adus cult bunului Dumnezeu prin jertfa sfântă a lui Isus Cristos atât de bine urmat și imitat de sfântul Pius de Pietrelcina.

De fapt, în fiecare lună pe data de 23 se face o oră de rugăciune sub patronajul acestui sfânt al timpurilor noastre, însă în ultimele nouă zile cinstirea lui s-a intensificat concretizându-se în rugăciuni, repetiții, celebrări sacramentale, pregătirea cadrului pentru celebrarea sfintelor Liturghii afară. A fost providențial, întrucât atât vineri, cât și duminică ar fi fost capela mult prea mică.

În ziua comemorării trecerii la gloria cerească a lui Padre Pio, după ora de rugăciune organizată de Grupul de rugăciune Padre Pio (grup afiliat la marea mișcare de rugăciune înființată de Padre Pio, însuși), a urmat sfânta Liturghie concelebrată de preoți apropiați comunității noastre. Ne-am bucurat să-i avem cu noi pe părintele Wilhelm Dancă, care a prezidat sfânta Liturghie, și ceilalți preoți invitați. Din predica făcută cu multă dăruire s-a putut primi invitația de a fi mai sfinți, de a colabora cu Domnul ai căror îngeri, după spusa lui Padre Pio sunt mai rapizi decât avioanele, de a ne bucura de marile daruri dăruite de Dumnezeu și slujite de Padre Pio ce zilnic stătea zeci de ore în confesional, celebra Liturghia cu o iubire jertfită și-i ajuta pe sărmanii păcătoși să găsească adevărata cale a mântuirii.

După o ploaie neașteptată, dar atât de necesară, sub un soare mângâietor și chiar foarte puternic pentru această perioadă, duminică la ora 11, a fost sfânta Litrughie solemnă în prezența unui număr record de credincioși (pentru istoria parohiei noastre de trei ani) veniți din comunitățile catolice din Iași, din alte comunități catolice și credincioși ortodocși din Valea Lupului, în frunte cu primarul comunei. Sfânta Liturghie a fost prezidată de preotul Wilhelm Dancă, ce a fost însoțit de nouă preoți concelebranți. Predicator a fost pr. Alois Fechet, care pornind de la îndemnul actualului papă, de a ieși din criză cu ajutorul lui Dumnezeu, căci numai cu el omenirea are un viitor bun, ne-a invitat să învățăm cum să facem acestea după exemplul sfântului Pius de Pietrelcina, cunoscut ca Padre Pio. După ce a explicat cum prin credință a învins o mulțime de dificultăți, boli, necazuri chiar venite de la confrați, după ce a prezentat unele daruri cu care Dumnezeu l-a înzestrat pentru a sluji, a dat și două mărturii din experiența proprie cu două persoane salvate de Padre Pio ce are acum la Valea Lupului, un punct de cinstire și referință.

Agapa creștină oferită de creștinii noștri tuturor participanților după Liturghie a făcut ca trăirea comuniunii să se exprime în bogăția și intensitatea ei pe deplin creștină. Preotul paroh a mulțumit lui Dumnezeu, oaspeților, preoți și credincioși și a remarcat faptul că un elogiu deosebit se cuvine conducerii și seminariștilor de la "Don Orione" care ne-au ajutat cu mult entuziasm la pregătirea cântecelor și celor care deși puțini la număr au făcut eforturi deosebite să pregătească sărbătoarea.

Apelăm cu această ocazie la toți cei care-l iubesc pe Dumnezeu și-l onorează pe Padre Pio să ne sprijiniți prin rugăciuni și pomeni pentru ca să putem construi aici în Valea Lupului o bisericuță ce să poarte numele acestui sfânt.

Poate mai mult decât cuvintele câteva fotografii realizate de Cristian Lisacovschi vor prezenta și mai frumos cele trăite cu credință și iubire datorită bunului Dumnezeu.

A consemnat Mirela Lia Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 septembrie: "Padre Pio de la Valea Lupului"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat