Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Doi tineri români au descoperit mărgăritarul evanghelic

Într-o lume devenită sat global, chemarea la viața consacrată iosefină este o continuă fascinație pentru cei care vor să-și asume responsabilitatea să îl urmeze pe Cristos, sărac și ascultător, în serviciul celor mai nevoiași copii și tineri. În acest sentiment, patru tineri din trei țări au început noviciatul, luni, 19 septembrie 2011, în Parohia "Sfântul Leonardo Murialdo" din Roma în prezența superiorului provincial Tullio Locatelli, a părintelui maestru Cesare Cotemme și a multor altor confrați. Petrică Țurcanu (Săbăoani, România), Ionuț Ciobanu (Roman, România), Giuseppe Meluzo (Italia) și Diego (Mexic) au afirmat "Per tuas semitas duc nos quo tendimus Domine".

A trăi o viață conformă lui Cristos pentru cei care doresc să devină iosefini nu se poate realiza numai visând o nouă viață, ci este necesar un proces de transformare radicală, de a se pune în căutarea noilor fântâni de apă vie, a reînvăța arta dialogului, în companie cu toți cei însetați de afecțiuni sincere și de religiozitate. Din acest motiv anul de noviciat are o centrare spirituală semnificativă pentru a privilegia celebrarea euharistică, calitatea rugăciunii personale și comunitare, viața de fraternitate, relațiile interpersonale, discernământul, dialogul spiritual, munca manuală și deschidere culturală. În acest sentiment cei patru novici vor să trăiască perioada imediat următoare astfel încât viața consacrată iosefină să-și joace rolul său profetic: acela de a trăi propria vocație în Biserică pentru Cristos cu o îndrăzneală apostolică.

Marius Minuț, CSJ

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 septembrie: Roma: Doi tineri români au descoperit mărgăritarul evanghelic


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat