Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Novenă pro-life pentru salvarea pruncilor nenăscuți

Organizația "Saint Michael The Archangel", inițiatoarea campaniei "Un milion de rozarii pentru pruncii nenăscuți", desfășurată în perioada 6-8 mai 2011, anunță cel de-al doilea eveniment anual multinațional pentru salvarea de la avort și protejarea copilașilor din sânul matern: Novena pro-life constă în nouă zile de rugăciune, începând cu 29 septembrie 2011 (Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail, Gabriel și Rafel) și până în 7 octombrie 2011 inclusiv (Sărbătoarea Reginei Rozariului).

Suntem invitați să participăm astfel:

1) Să oferim jertfa sfintei Liturghii cel puțin o dată în zilele novenei;

2) Să ne rugăm zilnic cel puțin un Rozariu pe durata novenei.

Intențiile pentru toate sfintele Liturghii și Rozarii sunt:

- pentru salvarea de la avort a pruncilor nenăscuți (din sânul matern);

- pentru ca în țara noastră să punem capăt avortului legalizat și să fie adoptată o legislație creștină a familiei.

Isus ne-ar fi spus: "Vă rog să înțelegeți bine ceea ce vă spun: cea mai puternică armă de distrugere în masă este avortul; prin urmare, națiunile care legalizează avortul se autodistrug. Mâna mea protectoare nu se mai află asupra lor și acest lucru este din ce în ce mai evident în economie, dezastre naturale și acceptarea degenerării morale".

Isus ne-ar fi spus: "Astăzi am venit să ajut pe fiecare în parte să-și dea seama de impactul profund pe care îl are orice avort asupra lumii. Atunci când darul vieții este agresat în pântece, lumea se apropie de marginea prăpastiei, iar prăpastia însăși dintre cer și pământ se adâncește. Toate darurile - spirituale, mentale și fizice conferite acelei vieți nevinovate în momentul concepției, sunt distruse odată cu viața. Toate efectele pozitive pe care noua viață le-ar fi putut avea în lume sunt luate împreună cu viața însăși. În locul lor, răul dobândește tot mai multă putere".

Maica Sfântă ne-ar spune: "Lăudat să fie Isus! Trebuie, prin libera voastră voință, să vă deschideți inimile la comoara pruncilor ce urmează să se nască. Mulți lideri valoroși ai lumii și-au pierdut viața prin avort, în pântecele matern. Mulți conducători ai Bisericii, de asemenea, și-au găsit sfârșitul în același mod". "Vin ca Maica Îndurerată - pentru că eu continui să plâng pentru fiecare viață pe care omul o distruge, cu lipsă de respect pentru mâna de care a fost creată. Avortul nu distruge numai viața, ci și demnitatea umană. Este o crimă odioasă, care a costat lumea pierderea unor lideri de valoare și a întunecat sensul evenimentelor prin care trece omenirea. Vă rog, dați-vă seama că atâta timp cât viața nou creată nu este în siguranță, ci este în pericol în pântecele matern, pacea lumii va fi în pericol".

Maica Sfântă ne-ar spune: "Dacă pe de o parte este adevărat că eu am fost zămislită fără de păcat, după cum afirmă dogma Bisericii, atunci trebuie, de asemenea, să fie adevărat că sufletul este prezent de la concepție. Dacă acest lucru este atât fapt cât și dogmă, cum poate cineva să pledeze pentru distrugerea vieții în pântecele matern? Embrionul trăiește, palpită, este o viață întregită și desăvârșită cu suflet, dăruită de Dumnezeu. Presupuneți că eu însămi aș fi fost victima avortului. Imaginați-vă mânia lui Dumnezeu! Astăzi, Inima Mea plânge pentru fiecare viață distrusă. Este un păcat de proporții mai mari decât Holocaustul. Este mai grav decât orice păcat din zilele lui Noe și decât păctul din Sodoma și Gomora."

Isus ne-ar fi spus: "O rugăciune Bucură-te, Marie, spusă cu o inimă plină de iubire, are puterea de a opri războaie, de a armoniza natura cu planurile lui Dumnezeu, de a converti un necredincios, de a salva o vocație, de a elibera un suflet din purgator și de a schimba pentru totdeauna viitorul. Imaginează-ți, așadar, ce putere are un Rozariu complet - spus cu iubire!"

M.M.


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat