Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Familia prioritate a pastorației

Duminică, 18 septembrie 2011, la inițiativa pr. paroh Iosif Gîrleanu, alături de pr. Felician Tiba, Parohia Oțeleni și-a sărbătorit familiile. Deși era prevăzută o sărbătoare a familiilor care aniversează anul acesta două zeci și cinci, respectiv cinci zeci de ani, la final a devenit o sărbătoare a tuturor familiilor.

Evenimentul a fost prilejuit de Anul Familiei care este în desfășurare în Dieceza de Iași, dar și de participarea preoților la cursurile de formare care au avut loc în cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași, ca și de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, cruce pe care fiecare din cei doi soți a jurat atunci când și-a întemeiat familia.

"A învăța copiii încă de mici să fie recunoscători față de ceea ce li se oferă, spunea pr. Felician Tiba în cadrul predicii, iată începutul unei viitoare familii autentice, pentru că orice persoană își pregătește viitoarea familie încă din copilărie. Dacă un copil nu va ști să prețuiască ceea ce i se pune dinainte, dacă nu-și va respecta părinții, nu va ști să-și respecte nici viitorul partener de viață. Iar familia de astăzi, în ciuda a tot ceea ce oferă piața, va trebui să facă efortul de a fi exigentă în educația copiilor. În caz contrar, declinul familiei va continua și se va accentua și mai mult".

La finalul sfintei Liturghii, printr-un gest simbolic, sărutarea sfintei cruci, și printr-o rugăciune specială de binecuvântare, familiile prezente au reînnoit înaintea lui Dumnezeu și a comunității "da-ul" lor de iubire și dorința de a continua drumul început din voință divină.

Pr. Iosif Gîrleanu


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat