Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși ("Sfântul Anton"): Campus pentru copii

La finele vacanței mari, în perioada 5-11 septembrie 2011, Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Huși a găzduit campusul "Cu Isus în familia mea" pentru copiii din regiune, eveniment organizat de Surorile Franciscane de Assisi. Sub îndrumarea acestora, dar și a părintelui vicar Cristi Hodea, un grup de tineri animatori a coordonat 100 de copii de toate vârstele, alături de care, timp de o săptămână, au trăit clipe minunate, preamărindu-l pe Cristos.

Isus, prietenul meu,
în viața mea tu fii mereu,
Cu-ai mei părinți să pot afla,
Calea spre sfințirea mea.

...Așa a început.

Toți copiii, uniți în cântec, aduceau laudă lui Isus, prietenul lor, în fiecare zi înainte de a porni la drum.

Mai apoi, tinerii animatori susțineau un mic spectacol de teatru prin care prezentau diferite valori, precum: dragostea, hărnicia, ascultarea, dărnicia, toate descrise în mediul familiei.

După aceasta, toate cele cinci grupe formate se retrăgeau pentru a discuta, în cadrul unei cateheze, aspectele observate în scenetă și problemele cu care se confruntă familia în ziua de astăzi.

După discuții ne adunam cu toții în curtea bisericii și ne jucam jocuri și, cu mic cu mare ne distram împreună, pentru ca mai apoi să încercăm să învățăm niște dansuri foarte frumoase. După aceasta, ne întorceam în Sala Tineretului pentru a pregăti programul de cântece de la Liturghia din seara respectiva. Desigur, la final, copii, împreună cu animatorii lor, se adunau în biserică, pentru a aduce laudă Domnului la sfânta Liturghie, prin muzică și rugăciune.

În penultima zi de campus a fost organizată o vânătoare de comori, prin întreg orașul, spre deliciul locuitorilor asaltați de cele două grupe "Cercetașii" și "Isteții" care concurau și căutau cu înfrigurare indiciile spre victorie. Munca lor a fost încununată cu un sac plin de pufuleți.

Duminică, după celebrarea sfintei Liturghii, copiii au susținut un mic spectacol de muzică populară și dans la care au fost invitați părinții acestora și toți cei care doreau să vadă acele inimi frumoase cum tresaltă și se bucură.

Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să reușim în munca și misiunea pe care ne-am propus-o. Sperăm din toată inima să adunăm câți mai mulți copii și tineri pentru ca, împreună să se bucure și să trăiască prin iubire, Isus Cristos.

Și așa a mai trecut o săptămână în Parohia "Sfântul Anton" din Huși... Cine știe ce ne va aștepta în următoarele?

Gabriel Ambăruș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-11 septembrie: Huși ("Sfântul Anton"): Campus pentru copii


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat