Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Invitație la inaugurarea Centrului de Balneologie și Recuperare Medicală

Noul Centru de Balneologie și Recuperare medicală, din cadrul Fundației Medicale Speranța Bolnavilor, va fi inaugurat vineri, 16 septembrie 2011, la Barticești, în județul Neamț, în prezența PS Petru Gherghel, episcop de Iași, a PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și a PS Anton Coșa, episcop de Chișinău (Republica Moldova). Evenimentul va începe la ora 16.00.

Lucrările începute în urmă cu aproape doi ani de zile au fost finalizate cu ajutorul binefăcătorilor din Italia, în mod deosebit prin sprijinul Asociației "Chiese dell'Est" din Brescia, reprezentată de către pr. Antonio Rossi, care a oferit cea mai mare parte din suma necesară investiției, dar și prin contribuția altor binefăcători, cum ar fi "Gruppo Missioni" din Concordia-Saggitaria, Pordenone, și "Lavoratori Credenti" din Dieceza de Lodi.

Deja oferind servicii medicale de peste 15 ani, Fundația Medicală "Speranța Bolnavilor" din Barticești, prin finalizarea acestei investiții, oferă posibilitatea unor noi tratamente de specialitate în domeniul balneologiei și recuperării medicale: fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, saună, piscină cu apă sărată (care este adusă de la Sarata Băi), magnetoterapie, laserterapie, unde scurte, împachetări cu parafină și nămol, masaj terapeutic, masaj de relaxare, reflexoterapie și electrostimulare.

Aceste proceduri se adresează tuturor, dar mai ales celor care au afecțiuni reumatismale degenerative, inflamatorii și articulare, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni dermatologice, ortopedice, cardiologice.

Avem o echipă profesionistă formată din terapeuți specializați în fizioterapie, kinetoterapie, masaj, astfel încât fiecare pacient este tratat individual, însoțit și sfătuit de personalul clinicii pe toată durata tratamentului de recuperare medicală. La aceste dotări se adaugă și cele 40 de paturi care sunt puse la dispoziția celor care doresc să primească și cazare pentru perioada tratamentului.

La finalul acestor lucrări, nu putem decât să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru modul minunat prin care își arată grija sa permanentă față de noi, pentru persoanele pe care le trimite pentru a susține proiectele noastre, pentru posibilitatea pe care ne-o oferă de a ne pune în slujba aproapelui.

Vă invităm cu drag să participați la acest eveniment, iar, dacă doriți să beneficiați de serviciile medicale pe care le oferim, așteptăm să vă adresați specialiștilor noștri.

Pr. Mihai Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 septembrie: Barticești: Invitație la inaugurarea Centrului de Balneologie și Recuperare Medicală


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat