Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Profesiunea perpetuă a sorei Maria Daniela Fechetă

Sâmbătă, 10 septembrie 2011, în cadrul unei sfinte Liturghii solemne, la Târgu Ocna, sora Maria Daniela Fechetă din familia religioasă a Surorilor "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, a depus profesiunea religioasă perpetuă a sfaturilor evanghelice de curăție, sărăcie, ascultare și apostolat, în mâinile superioarei generale, sora Maria Assunta Pedrinzani.

"Cine ne va despărți de iubirea lui Cristos?" (Rom 8,35)

Sfânta Liturghie a fost concelebrată de 12 preoți în biserica parohială "Schimbarea la față" din Târgu Ocna. Printr-o conjunctură particulară, sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele Virgil Fechetă, care în predica sa a subliniat importanța acestui răspuns al omului la chemarea Domnului: "M-ai chemat, Doamne? Iată-mă!" și cât de necesar este ca acest răspuns să fie reînnoit zilnic în orice circumstanță a vieții.

Această sărbătoarea a continuat și a doua zi cu o Liturghie solemnă de mulțumire pentru evenimentul petrecut cu o zi în urmă. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată, care ne-a dăruit salutul și binecuvântarea Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, menționând totodată prețuirea activității surorilor în această parohie și în această zonă.

Noi, surorile, mulțumim lui Dumnezeu pentru darul făcut, prin această soră neoprofesă, congregației noastre "Slujitoarele Preacuratei" de Parma și în același timp Bisericii.

După Liturghie, tinerii Acțiunii Catolice din Târgu Ocna au pregătit o surpriză sorei Dana, un scurt filmuleț cuprinzând fotografii din timpul activităților desfășurate împreună în ultimii ani și gânduri spirituale. http://www.ercis.ro/actualitate/album.asp?id=20080420srctalmacel03

Și pentru că acest moment pentru sora Dana este și un final de activitate în zonă, redăm mulțumirea pe care ea a ținut să o adreseze la sfârșitul sfintei Liturghii celor prezenți:

"Preacucernici părinți concelebranți, dragi surori, iubiți credincioși,

Astăzi este o zi importantă în viața mea și a Bisericii, este un punct culminant al perioadei mele de formare, un final și în același timp un nou început. Mă simt de parcă până acum aș fi urcat un munte și ajungând în vârful muntelui, privind în urmă nu pot decât să mulțumesc.

De aceea, dați-mi voie să mulțumesc lui Dumnezeu pentru primul dar din viața mea: părinții mei, aici prezenți. Dragă mamă, tată, voi m-ați primit ca membru al familiei pe care ați întemeiat-o, mi-ați dat viață, m-ați ocrotit, cu multe sacrificii mi-ați oferit toate cele necesare, grija și căldura inimii voastre. Dar mai mult decât toate acestea vă mulțumesc pentru că m-ați educat creștinește și m-ați învățat să am încredere în Dumnezeu.

Aș dori să mulțumesc lui Dumnezeu și pentru cei șapte frați ai mei împreună cu care am format o familie numeroasă:

Dragii mei frați, mă bucur că sunteți astăzi cu toții aici. Împreună cu voi am descoperit și am experimentat primele bucurii ale vieții. Astăzi pare că mulți dintre noi au descoperit că Dumnezeu e bucuria deplină a vieții fiecărui om. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și e mare lucru să ai un frate preot sau o soră într-o mănăstire cu care să împărtășești bucuria de a sluji lui Dumnezeu pe drumul vieții consacrate.

Dragi surori din această congregație, în anul jubiliar 2000, în data de 6 septembrie, am trecut pragul mănăstirii de aici de la Târgu Ocna. De atunci, doar doi ani de noviciat la București m-au despărțit de această comunitate. Mulțumesc surorilor de aici de la Târgu Ocna pentru că în mijlocul lor am experimentat că viața consacrată nu este «maxima penitenza». Pentru mine, în Dumnezeu, aici, am trăit raiul pe pământ.

Recent, cu toate am suferit pierderea sorei Marta, care astăzi ar fi trebuit să facă profesiunea solemnă împreună cu mine și de la care ar fi trebuit să auzim cuvintele: "M-ai chemat Doamne, iată-mă!". Vă mărturisesc că nu a existat mai mare mângâiere din partea voastră pentru mine ca atunci când m-ați înțeles și m-ați ajutat în suferință.

Aș dori să mulțumesc sorei Cecilia Rigo care mi-a fost formatoare și sub aripa căreia am stat nouă ani. Sora Cecilia, îți mulțumesc că m-ai ajutat să-l descopăr pe Dumnezeu, fericirea și bucuria inimii mele. Un Dumnezeu căruia astăzi i-am promis public iubire veșnică și pentru care, iată, peste câteva săptămâni, sunt dispusă să plec departe acolo unde el mă cheamă și mă așteaptă. Rugați-vă pentru mine ca să rămân mereu fidelă acestei chemări.

Aș dori să mai mulțumesc unei persoane care nu este prezentă astăzi aici, dar care mi-a fost îndrumător spiritual și care, în ultimii șase ani, din umbră, a susținut și a încurajat chemarea pe care am primit-o: părintelui Daniel Lucaci, paroh la Luizi-Călugăra. În perioadele grele de discernământ din viața mea m-a ajutat să descopăr planul lui Dumnezeu iar dacă astăzi sunt om al rugăciunii și dacă reușesc să am un echilibru spiritual între viața de apostolat și cea de rugăciune în mare parte îi datorez.

Iubiți credincioși, în anul 2006 mi-a fost încredințată cateheza tinerilor din această parohie, iar în anul 2008 s-a format primul grup de Acțiune Catolică a tinerilor. M-aș bucura să aflu peste ani că această comunitate încurajează acești tineri care, vă spun, ne-au făcut cinste în parohiile în care au activat ca animatori la campusuri, iar acest lucru o pot confirma mulți dintre preoții prezenți aici care sunt colaboratorii noștri.

Dragi tineri, să rămâneți mereu uniți între voi în parohie și cu alți tineri din diferite parohii, și să nu uitați niciodată secretul fericirii: că e mai mare bucurie atunci când te implici și când te dăruiești decât atunci când aștepți ca alții să te iubească.

În anul 2008, am fost numită educatoare la Grădinița «Anna Maria». Mulțumesc tuturor părinților și copiilor de la grădiniță pentru prezența lor astăzi aici, pentru minunata colaborare care a existat în grădiniță dar mai ales le mulțumesc pentru că au avut încredere în capacitățile mele.

Mulțumesc tuturor celor prezenți aici, tuturor celor de departe care sunt prezenți în spirit, corului care a cântat minunat și tuturor celor care au muncit pentru înfrumusețarea acestui eveniment.

La ieșirea din biserică veți primi o amintire de la acest moment și întrucât ne aflăm în anul beatificării fondatoarei noastre Fericita Anna Maria Adorni, amintirea va fi însoțită de un mic cadou.

Vă mulțumesc!"

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 septembrie: Târgu Ocna: Profesiunea perpetuă a sorei Maria Daniela Fechetă


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat