Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Campus parohial

În ultima săptămână de vacanță, în perioada 5-11 septembrie 2011, s-a desfășurat campusul parohial destinat tuturor copiilor din Parohia "Ss. Apostoli Petru și Paul" Onești. La campus a participat un număr de 100 de copii îndrumați și coordonați de 20 de animatori, de formarea acestora din urmă ocupându-se părinții vicari, pr. Florin-Petru Sescu și pr. Paul Fechetă.

Campusul a fost precedat de o săptămână de pregătiri desfășurate la Casa Tineretului, săptămână intitulată " campusul animatorilor". Împreună cu pr. Florin- Petru Sescu și cu pr. Paul Fechetă, animatorii au avut posibilitatea de a aprofunda temele pentru cateheze, de a pregăti cu multă atenție jocurile, bansurile și atelierele de creație și de a intra în atmosfera caracteristică unui campus cu copiii.

Campusul a debutat luni, 5 septembrie 2011, la ora 9 cu rugăciunea de deschidere, și s-a încheiat duminică, 11 septembrie, cu Liturghia copiilor de la ora 8.30. În cele șase zile de campus copiii au putut urmări, aprofunda și trăi povestea lui Abraham. Împărțiți în cinci echipe ("Păstorașii", "Cananeenii", "Filistenii", "Moabiții" și "Egiptenii"), participanții la campus s-au întrecut atât la jocuri, cât și la atelierele de creație (pictură, quilling, origami și creație pe polistiren) și la participarea la sfânta Liturghie zilnică. De asemenea, fiecare echipă a pregătit din timp imnul, sloganul și spectacolul final desfășurat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Tineretului, spectacol care a adunat în fața scenei un număr mare de părinți, bunici și prieteni ai copiilor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce am primit, am învățat și am trăit împreună, mari și mici, în această vară. Mulțumim tuturor celor care au facut posibile activitățile cu copiii și cu tinerii din vara acestui an, atât cele desfășurate în Onești, cât și cele de la Odorheiu Secuiesc și Piatra Craiului. Mulțumim preoților noștri pentru exemplul de trăire autentică a Evangheliei și implicare activă în tot ceea ce facem, și tuturor oamenilor de bună-credință care ne susțin și ne încurajează neîncetat. Deo gratias!

La începutul lunii iulie a fost campusul "Vara împreună" desfășurat la Casa "Sfântul Iosif" a Congregației Inimii Neprihănite din Odorheiu Secuiesc, campus destinat copiilor care au participat cel mai des la catehezele și activitățile destinate lor din timpul anului școlar.

Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-11 septembrie: Onești: Campus parohial


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat