Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Administrarea sacramentului Mirului

Duminică, 11 septembrie 2011, ora 11.00, în Parohia Romano-Catolică Mircești (Episcopia de Iași, Decanatul de Valea Siretului), a avut loc administrarea sacramentului sfântului Mir, sacramentul maturității creștine, la 61 de copii și tineri, prin impunerea mâinilor PS Aurel Percă.

Duhului Sfânt cu darurile sale a fost revărsat asupra acestor 61 de candidați, prin mâinile Excelenței sale episcop Aurel Percă, așteptat și primit cu căldură și aplauze de întreaga comunitate din Mircești.

Cu această ocazie, candidații au fost consacrați prin Duhul Sfânt și li s-a înmânat mandatul de a merge în lumea întreagă, pentru a mărturisi cu tărie credința creștină și să facă noi ucenici ai împărăției, începând din casa și localitatea lor, asemenea apostolilor și ucenicilor de odinioară.

Sub deviza: "Mergeți și faceți ucenici din toate neamurile" (Mt 28,19) s-a desfășurat pregătirea de aproape un an a candidaților și a întregii comunități parohiale. La pregătirea candidaților pentru sfântul sacrament al Mirului, și-au mai adus contribuția și studenții teologi: Paul Niculăeși, Gabriel Hălănduț și Daniel Bordea. Apoi doamna profesoară Dominica Blaj, organistă, și doamna Maria Iacob. La toți le mulțumesc.

Mergeți și faceți ucenici..., nu licențiați, nu doctori, nu savanți, nu scriitori în ale teologiei, ci ucenici. Dacă cineva este ucenic, acesta este semnul care-l deosebește de toți ceilalți oameni, în timp și în veșnicie.

Pentru acest eveniment deosebit, copiii și tinerii candidați, părinții și nașii lor, rudele și prietenii lor, întreaga comunitate din Mircești și mulți apropiați din localitățile învecinate, s-au pregătit și au așteptat în rugăciune, împreună cu Mama noastră cerească, Maria înălțată cu trupul și sufletul la Cer, patroana bisericii parohiale, asemenea ucenicilor din Cenacol (cf. Fap 1,14) această nouă revărsare a Duhului Sfânt.

La sfârșitul sfintei liturghii, candidații au oferit câte un dar simbolic pentru amândoi episcopii noștri, Petru Gherghel și Aurel Percă, pentru părintele paroh, Ioan Lungu, și flori frumoase pentru toți preoții concelebranți.

Pr. Ioan Lungu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 septembrie: Mircești: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat