Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Schio: Să ne ajute îngerii, să fim unii pentru alții mesageri ai bucuriei

Devenită tradiție, sărbătoarea hramului comunității catolice române din Schio, în cinstea sfinților arhangheli, a ajuns anul acesta la a doua celebrare. Sărbătoarea a avut loc în două etape.

Un prim moment a fost acela al celebrării sfintei Liturghii, sâmbătă, 24 septembrie 2011, împreună cu credincioșii Parohiei "San Pietro Apostolo" din Schio, în biserica "Sant Antonio", loc unde credincioșii români se reunesc în fiecare duminică pentru sfânta Liturghie. Liturghia a fost celebrată de Mons. Bruno Stenco, părintele paroh al comunității italiene, împreună cu părintele Iosif Lucaci, responsabilul comunității noastre.

În cadrul predicii a subliniat importanța implicării personale în a răspunde invitației de a lucra in via Domnului, susținuți de puterea și inspirația sfinților arhangheli Mihai, Gabriel și Rafael. A fost o celebrare de comuniune în rugăciune, în preamărirea lui Dumnezeu, fără diferență de proveniență culturală în ascultarea cuvântului și celebrarea euharistiei, care are o singură "limbă", aceea a dragostei lui Dumnezeu față de oameni.

Al doilea moment, a fost constituit de celebrarea sfintei Liturghii, în sanctuarul capucin "Madonna dell' Olmo" - Thiene, de părintele guardian, Padre Luciano Pastorello, împreună cu responsabilul comunității noastre, cu participarea unui număr mare de credincioși din provincia de Vicenza. În cadrul predicii, părintele Luciano a vorbit despre importanța colaborării pentru împlinirea misiunii creștine de a aduce roade, în ogorul în care suntem plantați ca o viță roditoare, maturizându-ne apoi, în a fi lucrători și martori fideli ai cuvântului, susținuți și ocrotiți mereu, de trimișii lui Dumnezeu, care sunt îngerii si arhanghelii.

Celebrarea celor două Liturghii a fost însoțită de frumoasele cântări ale corului comunității noastre, care a primit vii aplauze, dând un fast particular acestor sărbători.

După sfânta Liturghie, în piața sanctuarului capucin, s-a continuat sărbătoarea printr-o masă cu preparate specific românești, oferită cu sprijinul credincioșilor comunității și a altor persoane. La sfârșitul cinei credincioșii s-au reunit în frumoasele dansuri populare românești care au încântat toate persoanele prezente.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru acest moment de har și tuturor celor care au făcut ca această sărbătoare să fie o seară cu adevărat deosebită, o seară a bucuriei.

Evelina Grigorincu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 septembrie: Schio: Să ne ajute îngerii, să fim unii pentru alții mesageri ai bucuriei


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat