Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rieti-Italia: "Am decis să devin preot unde erau mai puțini preoți"

În sărbătoarea sfinților arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael, joi, 29 septembrie 2011, în catedrala "Sânta Maria" din Rieti, prin impunerea mâinilor Excelenței Sale, episcop Delio Lucarelli, a fost consacrat întru preoție diaconul Nicolae Zamfirache, originar din Parohia Pralea, Dieceza de Iași.

Preotul nou sfințit s-a născut la data de 24 octombrie 1982, a copilărit și s-a școlit la Pralea, Onești și Roman, după care, descoperind chemarea lui Dumnezeu la viața sacerdotală, a decis să meargă "acolo unde erau mai puțini preoți".

Primul răspuns pe care l-a dat lui Dumnezeu a fost în cadrul Ordinului Franciscan Capucin, dar ulterior a descoperit că adevărata sa vocație nu era cea de preot-călugăr, ci de preot diecezan.

Într-o zi a luat în mâini Anuarul preoților din Italia și deschizându-l, a căutat dieceza unde erau cei mai puțini preoți. Așa a ajuns la Rieti, o dieceză mică, de lângă Roma, dieceză care se "mândrește", printre altele cu primul seminar diecezan din lume, de după Conciliul din Trento. Din păcate, pr. Nicolae, alături de un alt conațional, se numără printre ultimii seminariști ai acestui seminar, pentru că el s-a închis de curând, din lipsă de vocații.

Pr. Nicolae Zamfirache și-a terminat studiile seminariale în cadrul Universității Pontificale din Lateran - Roma. A făcut Licența, cu specializarea în Teologia Căsătoriei și a Familiei în cadrul Institutului Ioan Paul al II-lea, pentru Studii despre Căsătorie și Familie, din Roma, iar actualmente este doctorand în cadrul aceluiași institut.

Ca diacon a slujit poporul lui Dumnezeu în Parohia "Regina Pacis", din Rieti. Va celebra prima sfântă Liturghie în satul natal, Pralea, în ziua de 23 octombrie 2011.

Pr. Felician Tiba
 


lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat