Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Premii la Salonul Internațional de Carte Românească

Biblioteca Județeană "Gh. Asachi" din Iași a organizat, în zilele de 29 și 30 septembrie 2011, cea de-a XX-a ediție a Salonului Internațional de Carte Românească. Acest eveniment prestigios a avut loc la Casa de Cultură a Municipiului Iași "Mihai Ursachi", la Showroom-ul "Palas" din Iași și în alte locații pregătite special în acest scop și a cuprins mese rotunde, expoziții și lansări de carte, un număr de 22 de edituri din țară și din străinătate venind cu propuneri editoriale din diferite domenii. Printre aceste edituri s-a numărat și Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași, care a devenit deja o prezență constantă în rândul editurilor cu profil religios.

În deschiderea acestui salon au luat cuvântul domnul prof. univ. dr. Cătălin Bordeianu, directorul Bibliotecii Județene "Gh. Asachi" din Iași; pr. dr. Valentin Istrate, reprezentantul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei; precum și pr. prof. dr. Ștefan Lupu, vicar episcopal al Secțiunii pentru Cultură și Dialog din cadrul Curiei Diecezane a Episcopiei Romano-Catolice de Iași și director coodonator al Editurii Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.

În calitatea sa de reprezentant al Editurii Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași, pr. prof. dr. Ștefan Lupu a prezentat cele mai recente apariții editoriale ale acestei edituri, lucrările fiind primite cu mult interes, trei cărți fiind onorate cu premii speciale.

Astfel, lucrarea Pentru iubirea lui Cristos. Dialoguri despre Biserică, Preoție și credință, scrisă de pr. prof. dr. Wilhelm Dancă; volumul Dieceza de Iași în timpul păstoririi episcopului Dominic Jacquet OFMConv. (1895-1903), scris de pr. prof. dr. Fabian Doboș, și cartea Ca toți să fie una. Studii și articole în onoarea PS Petru Gherghel cu ocazia aniversării a 20 de ani de episcopat și 70 de ani de viață, apărută sub coordonarea PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, au primit Premiul "Anton Durcovici" din partea Salonului Internațional de Carte Românească.

Aceste distincții atestă calitatea acestor lucrări, dar și nivelul de calitate al Editurii Sapientia, care oferă tuturor celor interesați lucrări de spiritualitate și cultură catolică contemporană.

Andrei Dumitrescu
 


lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat