Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Urcând pe Trotuș". Campusul școală 2 de formare integrativă a liderilor cercetași

"Urcând pe Trotuș" este cadrul simbolic al campusului școală de formare integrativă a liderilor cercetași ce s-a desfășurat între 28 august - 5 septembrie 2011, pe traseul Târgu Ocna - Ciugheș, Palanca.

Ca orice campus școală, acesta se constituie ca o perioadă plină de activități, lecții, practică și mai ales trăiri spirituale ce culminează cu participarea la rugăciune, sacramente și confruntarea cu propriile limite în celebrul hike.

Grupul de 11 tineri, care cunosc metoda scout, a absolvit acest campus, dovedindu-se capabil de mult efort în zilele de campus mobil, de creativitate în prezentarea raporturilor de dimineață, entuziasm și bucurie la rugăciune, cateheze și trăirea credinței. Toți au dovedit mult interes la teme ca Liderul ca un frate, Scouting-ul, Progresul personal unitar, Responsabilitate și formare, Criterii pentru rezolvarea problemelor...

Admirabilă a fost primirea oferită de comunitățile din Târgu Ocna, Dofteana, Dărmănești și Ciugheș. În aceste locații participanții au făcut "practică" și activități cu tinerii și copiii de acolo, după sfintele Liturghii.

În reflecțiile de la privegherea de sâmbătă seara și la multele momente de rugăciune alături de rugăciunile de mulțumire aduse Providenței care efectiv ne-a însoțit și ajutat mereu, au ieșit în evidență disponibilitatea tinerilor care zilnic lucrau de la 7 până la 22,30 dar mai ales bucuria, entuziasmul și buna dispoziție care au fost apreciate de localnici, mai ales la Dărmănești și Ciugheș. Învățător și maestru a fost Domnul Isus Cristos pe care tinerii l-au primit zilnic atât prin meditație, cât și prin împărtășanie, călăuză a fost Sfântul Paul, model și unul din patronii cercetașilor.

La Liturghia în care participanții au primit mandatul Bisericii de a fi slujitori ai Bisericii care educă în rândurile tinerilor și a copiilor, s-a scos în evidență că acest campus, de intensitate excepțională, este doar un pas, o etapă, o treaptă de urcare și că toate au fost primite pentru ca să fie dăruite celorlalți, căci darurile lui Dumnezeu sunt primite pentru a fi dăruite.

A consemnat pr. dr. Alois Hîrja,
asistent spiritual general ASCRO

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 august - 5 septembrie: Campus scout "Urcând pe Trotuș", pentru lideri


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat