Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Șcheia: Administrarea sacramentului Mirului

Atmosferă de mare sărbătoare la Șcheia, sâmbătă, 27 august 2011, când credincioșii îmbrăcați în haine de sărbătoare, candidați la sfântul Mir, părinți, rude și prieteni din alte localități l-au așteptat cu mare bucurie pe păstorul Diecezei de Iași, episcopul Petru Gherghel, pentru a împărți darurile Duhului Sfânt celor 61 de copii din Șcheia.

Episcopul Petru Gherghel, împreună cu pr. Isidor Mocanu au fost primiți de către pr. paroh Anton Moraru cu pâine și sare după tradiția locului.

Copiii și tinerii candidați la Mir l-au întâmpinat cu bucurie prin cântecul "Bine ați venit", după care ne-am îndreptat spre parohie și de aici imediat am mers în procesiune spre biserică unde a urmat sfânta Liturghie.

Lecturile au fost proclamate de către tineri, iar sfânta Evanghelie de către pr. decan Petru Blaj. Învățătura Bisericii cu privire la Mir a fost expusă de către pr. Isidor Mocanu, iar predica a fost ținută de episcopul Petru Gherghel care le-a explicat tuturor semnificația Mirului și importanța coborârii Duhului Sfânt.

A urmat apoi primirea sacramentului Mirului, fiind de față și nașii care i-au însoțit pe fini. Primindu-l pe Duhul Sfânt, copii și tinerii au devenit mai tari în credință și mai conștienți de misiunea lor pe acest pământ. Apoi candidații au primit sfânta Împărtășanie de la episcopul Petru Gherghel, după care a urmat binecuvântarea arhierească.

Copiii și tinerii noi miruiți au adresat în final un cuvânt de mulțumire PS Petru Gherghel, iar în încheiere episcopul a mulțumit tuturor celor care au colaborat la pregătirea întregii sărbători.

Merită să fie menționate și cântările de la Liturghie, cântate chiar de candidați împreună cu întreaga comunitate.

Binecuvântează, Doamne, cu harul tău pe cei care, primindu-l azi pe Duhul Sfânt, s-au angajat în a-și mărturisi cu mai multă tărie credința primită la Botez!

Pr. Anton Moraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 august: Șcheia: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat