Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Activitatea misionară "Cercul micii misionari"

Directorul Centrului Misionar Diecezan, pr. Claudiu Iștoc, împreună cu pr. Cimpoeșu Gabriel (misionar în Coasta de Fildeș) au participat la un moment de sărbătoare în Parohia Buhonca, în seara zilei de 30 august 2011. După sfânta Liturghie de seară concelebrată, în prezența părintelui paroh, pr. Ionel Bejan, și a unui număr mare de credincioși, copiii din comunitate au dăruit suma de 1.960 lei în cadrul unui program artistic pe care l-au organizat în fața bisericii.

Spiritul misionar promovat în comunitățile din Dieceza de Iași se manifestă tot mai mult în diferite forme, nu numai în rândul credincioșilor adulți și tineri, ci chiar și în grupurile de copii. Sora terezină Agneza Husaru a coordonat, cu acordul și susținerea părintelui paroh Ionel Bejan, o activitate misionară cu un grup de copii din Buhonca. Pe toată perioada vacanței mari, acești copiii au avut un program special dedicat pentru misiuni și misionari. În afara momentelor de rugăciune și cateheze, copiii și-au oferit din timpul lor liber pentru a confecționa diferite obiecte religioase (rozarii, brățări, felicitări etc.), pe care ulterior le-au vândut în mai multe comunități. Fondurile adunate le-au oferit Centrului Misionar Diecezan Iași pentru a fi trimise misiunii românești din Maikona (Kenya), astfel încât să fie folosite pentru proiecte misionare cu copiii de acolo.

Nu este pentru prima dată când această comunitate din Buhonca, prin intermediului copiilor, și-au manifestat interesul și dragostea creștină pentru misiuni, organizând și în alte momente din ultimii doi ani astfel de acțiuni.

La această întâlnire a fost surprinzător faptul că pe hainele copiilor se putea citi "Cercul micii misionari". Oare să fie aceasta un semn de început de inițiativă care poate fi promovată și în alte comunități?

Pr. Claudiu Iștoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august: Buhonca: Activitatea misionară "Cercul micii misionari"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat