Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slobozia-Horlești: Vara împreună

În perioada 27-29 august 2011 a avut loc la Slobozia, filiala Parohiei Horlești (jud. Iași) campusul pentru copii Vara împreună. Acest eveniment a adunat, pe parcursul a trei zile, peste 30 de copii și 10 animatori.

Pentru prima oară copiii și tinerii din Slobozia - Horlești au avut ocazia ca, la finalul perioadei de vacanță, să participe la câteva zile de bună-dispoziție, de formare și de distracție organizate la biserica din satul lor.

La inițiativa părintelui paroh, Adrian Iștoc, și a părintelui vicar, Romică Sociu, cei care au răspuns acestei dorințe s-au bucurat de momente de neuitat în compania lui Isus Cristos, cel care a arătat o grijă deosebită față de copii.

În fiecare zi, după rugăciunea de început, s-a putut urmări câte o scenetă din piesa de teatru Chemarea clopotelor, piesă pregătită și pusă în scenă de către tineri. Pe baza acestor scenete s-a desfășurat câte o cateheză la care au fost aprofundate mesajul și învățăturile extrase: în momentul în care se aud clopotele bisericii, ceva se trezește în sufletul și în mintea noastră; e glasul conștiinței lăsată de Dumnezeu care ne îndeamnă să ne apropiem de biserică, să ne pregătim pentru întâlnirea cu Creatorul și Mântuitorul nostru, să luăm parte la sacramentele lăsate de Isus Cristos, într-un mod deosebit la jertfa sfintei Liturghii, la primirea iertării Tatălui în sacramentul sfintei Spovezi și la primirea trupului și sângelui lui Isus Cristos în sacramentul sfintei Împărtășanii.

Programul a continuat cu multe cântece și bansuri pentru copii și jocuri pe echipe.

La amiază, auzind glasul clopotelor, ne-am rugat cu mai mare atenție și evlavie Îngerul Domnului.

Momentul culminant al campusului l-a constituit participarea la sfânta Liturghie de duminică; copiii au cântat și s-au rugat împreună cu cei mari fiind, pentru foarte mulți dintre părinții lor, adevărate exemple de copii activi ai lui Dumnezeu.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru momentele de har cu care ne-a copleșit în aceste zile, le suntem recunoscători organizatorilor pentru efortul și dăruirea de care au dat dovadă și îi îndemnăm pe tinerii și copiii din Slobozia-Horlești să rămână mereu în preajma lui Isus participând la sfânta Liturghie de duminică și la toate momentele religioase de la biserică.

Marcela Burcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-29 augustSlobozia-Horlești: Vara împreună


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat