Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Unici în istoria mântuirii

Zilnic, privirea noastră întâlnește atâtea chipuri, atâția alți ochi și niciodată nu vedem o înfățișare la fel cu o alta... Mă uimesc oamenii: sunt atât de diferiți unii față de alții! Și mai mult mă minunez de Cel care ne-a creat: Domnul Dumnezeul nostru care cu o finețe deosebită plăsmuiește fiecare ființă nu doar diferită de celelalte, ci și unică prin modul ei de a fi, de a simți, de a se relaționa. Ce gând frumos și plin de speranță: să știi că ești unic, că în toată istoria omenirii nu a mai fost și nu va mai fi unul ca tine; să știi că ești dorit, creat, iubit și răscumpărat cu o iubire unică și totală ca și cum ai fi singurul copil al lui Dumnezeu! Pentru mine acesta este un mare mister. La început nu înțelegeam prea mult cum poate să ne iubească Dumnezeu pe fiecare în parte cu o iubire unică și totală, fiind atâția oameni pe pământ! Dar ca mamă, după ce l-am născut pe cel de-al doilea copil, am înțeles. Eu îmi iubesc copiii și iubirea mea pentru unul fiecare din ei, atât de diferiți unul față de altul, este unică și în aceeași măsură adică totală, întreagă. Cu cât mai mare și mai perfectă este iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare om pe care l-a creat! Numai Dumnezeu îl știe pe om în unicitatea ființei lui și numai el cunoaște inima omului! M-am convins de adevărul acestei afirmații.

Admir lucrarea lui Dumnezeu în fiecare om! Rămân uimită că reacțiile oamenilor puși în aceeași situație sunt atât de diferite: pe unul suferința îl coboară, pe altul din contra, îl înalță, îl apropie de Dumnezeu; în fața unui obstacol, unul cedează foarte ușor pierzându-și curajul în timp ce altul încearcă să-l depășească cu speranță și încredere în Domnul. De vârste diferite, clase sociale diferite, toți însă suntem chipul și lucrarea lui Dumnezeu. De la modul semenilor de a privi, de a tăcea, de a vorbi, de a zâmbi, de a lupta cu necazul, cu greul vieții, de a suferi, de a purta crucea zilnică, învăț și conștientizez pe zi ce trece tot mai mult că totul e darul lui Dumnezeu și că trebuie să lupt pentru a nu pierde acest dar. Fără El nimic nu putem face. Fără iubirea lui suntem pierduți. O, dacă am ști să prețuim această iubire a lui Dumnezeu! Dacă am fi cu toții dornici să-i fim aproape acestui Tată minunat pe care îl putem înțelege și iubi cu totul numai în sânul Bisericii!

Să participăm cu mult drag la sfânta Liturghie, să ne spovedim și să ne împărtășim cât mai des cu preacinstitul trup și sânge al Mântuitorului care s-a jertfit tocmai pentru a ne putea reda fiecăruia frumusețea chipului după care am fost creați și pentru a dobândi mai presus de toate viața veșnică. Să ascultăm cuvântul Domnului și să împlinim voința Lui, arătându-i dragostea noastră de fii creați de El, pentru El. Să nu ne bucurăm doar că suntem unici în istoria omenirii dar să facem tot ce depinde de noi pentru a fi unici și în istoria mântuirii, spre a ne putea bucura o veșnicie de privilegiul de fii ai lui Dumnezeu și moștenitori ai Împărăției cerurilor!

Cristina Nesimuca


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat