Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Djébonoua: Hramul parohiei

Sărbătoarea hramului este sărbătoarea comuniunii, a comuniunii între credincioșii aceleiași parohii, a comuniunii credincioșilor cu Dumnezeu.

Astfel, anul acesta hramul parohiei din Djébonoua, "Adormirea Maicii Domnului", a fost precedat de două momente importante de comuniune.

Primul, este acela al unei căsătorii, care a avut loc sâmbătă, 13 august 2011. Căsătoriile aici sunt rare și implică foarte multă lume. Ba mai mult, în timp ce ne pregăteam să începem sfânta Liturghie, am avut și frumoasa surpriză de a-l saluta pe însuși nunțiul din Coasta de Fildeș, Mons. Ambroise Madtha, care era în trecere.

Al doilea, a fost concertul marial organizat pe 14 august 2011, seara, la care au participat nu mai puțin de nouă coruri ale parohiei noastre. Cu toții au înălțat cântece de laudă Domnului, mulțumindu-i pentru că ne-a oferit o mamă, pe sfânta Fecioară, care are grijă de noi și ne conduce la fiul ei, Isus.

Procesiunea din ziua hramului cu statuia Maicii Domnului a fost un succes, sute de credincioși au ieșit, și au însoțit-o pe sfânta Fecioară pe străzile orașului cântându-i din toată inima.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de însuși episcopul locului, Mons. Paul Siméon Ahouanan Djro, a fost un adevărat moment de har. Biserica revăruită în culori vii, decorul simplu, dar semnificativ al nașei parohiei și participarea profundă a credincioșilor au făcut ca să ne simțim ca într-un colț de rai.

La predică, Preasfințitul a scos în evidență virtuțile sfintei Fecioare: umilința, credința, dăruirea de sine. Toți cei care vor trăi din plin aceste virtuți vor primi și ei har peste har și viața lor va fi o binecuvântare pentru toți.

Sfânta Liturghie s-a terminat cu sfințirea clopotniței, prima din parohia noastră. Era pentru prima dată când credincioșii auzeau sunetul unui clopot, de această dată tras de însuși episcopul.

Cu adevărat parohia noastră a trăit trei zile de har în care am putut simți cu adevărat prezența lui Dumnezeu în mijlocul nostru. Ploaia care a urmat celebrărilor a fost un semn tangibil că Dumnezeu a ascultat rugăciunile noastre, prin intermediul sfintei Fecioare Maria.

Pentru ca toate aceste momente sa rămână în memoria credincioșilor am tipărit pentru prima dată și o revistă intitulată: Ave Maria.

Fie ca și aceste celebrări, pline de trăiri spirituale să facă să înainteze evanghelizarea în aceste regiuni binecuvântate de Dumnezeu!

Pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat