Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Seară de rugăciune a tinerilor din Acțiunea Catolică

La inițiativa Federației Internaționale Acțiunea Catolică, tinerii din lumea întreagă au fost invitați ca, la 17 august 2011, la ora 18.30, să se unească în rugăciune cu tinerii aflați la Madrid, la Ziua Mondială a Tineretului. Urmând îndemnul Acțiunii Catolice din România, tinerii din Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" s-au rugat pentru binele Bisericii Universale, pentru tinerii de pretutindeni și pentru Sfântul Părinte Papa Benedict al XI-lea, prin mijlocirea Maicii Preasfinte și a Fericitului Ioan Paul al II-lea. În Parohia "Ss. Apostoli Petru și Paul" Onești, seara de rugăciune "Martori ai speranței creștine în întreaga lume" s-a desfășurat la Casa Tineretului unde mai mulți tineri însoțiți de părintele vicar Paul Fechetă au dorit să fie alături, în rugăciune, de tinerii din lumea întreagă. Ne-am rugat mai ales pentru acei tineri cărora le vine greu să se regăsească în vacarmul lumii de azi, pentru acei tineri care nu mai găsesc drumul spre sfințenie și care, debusolați și înșelați în așteptări, se îndepărtează de Cristos, de Biserică și de chemarea lor de creștini. La îndemnul părintelui Paul i-am încredințat mijlocirii Sfintei Fecioare Maria pe tinerii din țările sărace și pe cei care, deși ar fi dorit poate din tot sufletul să fie la Madrid, nu au avut mijloacele materiale ori se află în grea suferință fizică sau spirituală.

Nu în ultimul rând, tinerii din Onești s-au rugat pentru Sfântul Părinte papa, pentru episcopi și pentru întregul cler, pentru viitorul Bisericii și pentru ca tinerii din Acțiunea Catolică să spună asemenea tinerilor sfinți care ne-au însoțit în rugăciune: "Nu doresc să fiu un om mediocru. O sarcină așa frumoasă și sublimă ca și cea propusă de Acțiunea Catolică merită trăită indiferent care ar fi prețul pe care trebuie să-l plătim."

"Doamne, ajută-ne să ne construim proiectul vieții noastre pe stânca solidă a Cuvântului tău!"

Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 august: Onești: Seară de rugăciune a tinerilor din Acțiunea Catolică


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat