Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Lecție de încredere

Ce imagine frumoasă este trecerea Mării Roșii! Însă dacă am intra puțin în peisaj am constata că mergând prin mijlocul mării pe uscat, dar cu zid de apă la stânga și la dreapta - care ar putea oricând să se reverse! - nu te însoțește decât un sentiment de teamă, de nesiguranță, de acel ceva neprevăzut care îți scapă, pe care nu îl poți controla. Dar dacă știi că Dumnezeu este cu tine, că nimic rău nu ți se poate întâmpla, s-ar putea să fii mai liniștit.

Cred că așa este și în viața noastră, iar episodul trecerii Mării Roșii este și pentru noi, oamenii secolului vitezei, o lecție de totală încredere în Dumnezeu !

Și pe noi ne încercuiesc nu egiptenii ci problemele noastre, comoditatea ; și noi trebuie să ieșim de atâtea ori dintr-o situație grea. Însă ce alegem? Predarea, capitularea, refuzul în fața situațiilor care apar sau parcurgerea unui drum aparent nesigur, curajul de a înainta? Înfrângerea este mereu grea, aducătoare de întristare, de închidere în sine și cei care o aleg se poate să rămână oameni incompleți. Dar ceilalți, cei care se aventurează prin mare, chiar dacă sunt pândiți de nereușită, vor ajunge cu siguranță la liman! Căci, cei din a doua categorie au un atuu foarte important: ei au încredere în susținerea milostivă a lui Dumnezeu ! Și dacă îl avem pe El , avem totul ! Să alergăm deci pentru a-l găsi pe Acela de la care ne vine tot binele !Și unde poate omul să simtă o bucurie mai mare în alt loc decât în biserică, la Sfânta Liturghie? Ce loc din tot universul îți aduce în suflet pacea și liniștea decât scaunul de spovadă prin preotul ce te dezleagă de legăturile morții? Câte haruri, bucurie și speranță revarsă Duhul Sfânt în suflet prin primirea Sfintei Euharistii ! Câtă speranță există în cuvintele Sfintei Scripturi ! Dacă citim orice pasaj din Biblie descoperim tocmai iubirea îndurătoare și plină de grijă a Tatălui nostru ceresc ! Și ce ne-ar trebui mai mult? Ne încăpăținăm de multe ori să pătrundem în zidurile de apă de la stânga și de la dreapta noastră crezând că mergem în direcția bună, însă avându-l călăuză pe Domnul, încrezându-ne în puterea și ajutorul Său, ajungem cu siguranță acolo unde ne vrea El.

Așadar, să avem încredere și curaj căci nimic rău nu s-a întâmplat nimănui care s-a abandonat lui Dumnezeu. Și sfinții ne dovedesc aceasta !

Cristina Nesimuca


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat